Forma-1

Verstappen már Hamiltonnál is jobb

Max Verstappen elég hangos győzelmet aratott a Forma-1 Ausztriai Nagydíján: az elrontott rajtja után a másodikról a hetedik helyre esett vissza, innen verekedte vissza magát az élre. A hajrában a pole-ból induló Charles Leclerc-t előzte meg egy sokat vitatott manőverrel, amit hosszan vizsgáltak a versenybírók, végül úgy döntöttek, versenyhelyzet volt és nem büntetik a hollandot.

A hétvégén a Brit Nagydíjjal folytatódik a világbajnokság, Christian Horner nyilatkozott versenyzőjéről. A Red Bull csapatvezetőjét joggal vádolhatjuk elfogultsággal, de érdekes dolgokat mondott Verstappenről, aki szerinte most a mezőny legjobbja.

Ha a formát nézzük, akkor egyértelmű [hogy ő a legjobb jelenleg]. Ha valaki élete formájában van legalább 12 hónapja, akkor joggal nevezhetjük a világ legjobbjának. Hogy mire alapozom ezt? Nem a legjobb kocsiban ül. Mégis, a tavalyi, montreali futam óta nem volt egyetlen hibája sem. Lewis [Hamilton] előrébb tart tapasztalatban, még mindig piszok gyors, a legjobb autóban ül és egy olajozott gépezet tagja. De Max nagyon jön fel

– mondta a motorsport.com cikke szerint Horner, aki szerint, ha hasonlóan erős autókkal versenyeznének, Verstappen még Hamiltont is legyőzné.

Ha a tavalyi Kanadai Nagydíj óta nézzük Max Verstappen teljesítményét, akkor tényleg azt láthatjuk, hogy remekel. 24 futamról van szó, a 21 éves versenyző ez idő alatt háromszor nyert, további tízszer állt dobogón és egyszer sem csúszott ki az első ötből. Horner úgy véli, Daniel Ricciardo távozása is segített egy kicsit a fejlődésében.

Daniel nagyszerű karakter, aki ráadásul nagyon vicces. Max így az autón kívül mindig egy kicsit az ő árnyékában volt, mintha a kisöccse lenne. A távozása után azonban átvette a vezér, a tapasztaltabb versenyző szerepét a csapaton belül és vállalta az ezzel járó felelősséget is

– adott egy kis betekintést versenyzője átalakulásába Horner.

Max Verstappen idén is elég jól áll a lehetőségekhez képest, ahhoz képest, hogy a Ferrarit tartották a Mercedes legnagyobb vetélytársának, a Red Bull pilótája áll a két Mercedes mögött a világbajnoki pontversenyben. A legutóbbi győzelme mellett van két harmadik helye, öt negyedik és mindössze egy ötödik. Ő az egyedüli eddig idén, aki a Mercedeseken kívül versenyt tudott nyerni.

A Brit Nagydíjon eddig vagy nagyon jól ment neki, vagy nagyon rosszul: elsőre kiesett, majd volt egy második és egy negyedik helye, tavaly pedig az ötödik pozícióból esett ki fékproblémái miatt.

Nyitókép: Eric Alonso/MB Media/Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik