Forma-1

Az év egyik legjobb Forma-1-es teljesítményét nem is mutatta a tévé

Evidens, hogy az Osztrák Nagydíj kapcsán Max Vesrtappen győzelméről és a Charles Leclerc elleni előzéséről szól minden. A Red Bull hollandja az elszúrt rajtja után a hetedik helyről küzdötte fel magát, majd előzte meg ferraris riválisát, és ugyan ki kellett vizsgálni utólag a manővert – bő három órába tartott meghozni a döntést –, végül megtarthatta a futamgyőzelmét.

A halottnak hitt Forma-1 másfél órára feltámadt
A nemzetközi sajtó eléggé belelkesült az Osztrák Nagydíj után.

Parádés versenyzés volt ez a karrierje hatodik F1-es futamgyőzelmét arató Verstappentől, ám volt még egy fantasztikus teljesítmény, csak arról szinte egyáltalán nem esett szó. Ezt Carlos Sainz mutatta be a McLarennel:

a spanyol a rajtrács végéről indulva vitte be nyolcadik helyen az autóját.

Sainz már a rajtnál nyert pár pozíciót, majd csapatával remek stratégiát választott, egészen a 42. körig kint maradt, majd ezt követően frissebb abroncsokon támadta riválisait. Több mint tíz előzése volt a futamon, más kérdés, hogy annyira hátul volt, hogy ezek közül alig lehetett látni.

Forma-1-es pályafutásom egyik legjobb versenye volt ez

– mondta a futamot követően Sainz.

A tejes fiú, akire nagy szüksége van a Forma-1-nek
Lando Norrisban minden megvan ahhoz, hogy a következő évek egyik sztárversenyzője legyen: gyors és kedvelhető figura, aki életveszély a telefonnal a kezében.

A McLaren a szezon közepére egyértelműen a legjobb csapat lett a Mercedes, Ferrari, Red Bull trió mögött. És csak ennek a három istállónak a pilótái előzik meg Carlos Sainzot, aki a hetedik a világbajnokságon. Mögötte közvetlenül a csapattársa, Lando Norris következik, aki Ausztriában a hatodik helyen végzett, azaz duplán pontszerző helyen zárt a McLaren.

Fedélzeti kamerás felvételen Sainz előzései:

Nyitókép: Lars Baron/Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik