Forma-1

Óriási hiba miatt bukta Vettel a Kanadai Nagydíjat

Drámai véget ért a Forma-1-es Kanadai Nagydíj vasárnap. Sebastian Vettel ugyanis jó úton haladt, hogy rajt-cél győzelmet arasson Montrealban, egészen az 48. körig, amikor épphogy megcsípte a füvet a német pilóta kocsija. Kisodródott a Ferrari a fűre, de ahogyan visszajött a pályára a falhoz szorította az előzni próbáló Lewis Hamiltont.

A versenybírók nagyon sokáig vizsgálták az esetet, végül tíz körrel a futam vége előtt döntésre jutottak: mivel nem tett meg mindent visszatéréskor a baleset elkerülése érdekében, öt másodperces büntetést kapott Vettel.

Nem volt hová mennem! Láttam, hogy ott van, de nem volt más lehetőségem. Az is csoda, hogy nem álltam bele a falba, csak a vak nem látta, hogy kényszerpályán mozogtam. Mégis hová kellett volna mennem?

– mondta a csapatrádióban dühösen Vettel a futam alatt és a leintést követően is.

Mivel a németnek nem volt esélye öt másodpercnél nagyobb különbséget autózni Hamilton előtt, a brit pilóta ölébe hullott a futamgyőzelem annak dacára, hogy a brit sok hibával versenyzett.

A mezőnyben hátrébb is akadtak gondok, Lando Norris kereke például egyszerűen kitört egy kanyarban, Alexander Albon első szárnyát pedig letörték a rajtnál.

Magától kitört a Forma-1-es autó kereke
Egyszerűen szétment a kocsi a brit pilóta alatt.

Nagy volt a verseny a leggyorsabb körért is, mindkét Ferrari- és Mercedes-pilóta neve mellett szerepelt a bónuszpont, végül Valtteri Bottas zsebelte be az extra pontot.

Kiemelt kép: Charles Coates/Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik