Forma-1

Magától kitört a Forma-1-es autó kereke

Kevés előzéssel, de sok technikai malőrrel kezdődött a Forma-1-es Kanadai Nagydíj. Már a rajt előtt az derült ki a csapatrádióból, hogy Lewis Hamilton fékével gond lehet, ennek ellenére meg tudta tartani a második helyet Charles Leclerckel szemben.

Nem járt ilyen jól Lando Norris, a McLaren fiatal pilótája nagy csatát vívott a mezőny közepén, amikor egyszercsak kitört saját magától a jobb hátsó kereke. A kifolyó üzemanyagtól még lángra is kapott az autó, a brit versenyzőnek véget ért a futam.

Szintén peches volt Alexander Albon, aki a világon semmit nem csinált, mégis behorpadt az autója orrkupja és elveszett az első szárnya. A rajtnál ugyanis szendvicsbe került Antonio Giovinazzi és Sergio Pérez között, ezért rögtön mehetett is a boxutcába pótalkatrészekért.

Majdnem Romain Grosjean is próul járt, a Haas pilótáját zavarta a kilátásban Albon törmeléke, ezért puszta kézzel kellett menet közben letakarítani az autó elejét. Ezzel sok időt veszített a francia, de a 12. helyen autózott még így is 20 kör után.

Kiemelt kép: formula1.com

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik