Forma-1

Hamilton védte meg a bénázó Vettelt

Ahhoz képest, hogy a hétvége nagy részében kettős Ferrari-győzelemnek nézett ki a Forma-1 Bahreini Nagydíja, Mercedes kettőse végzett az élen. Az olaszoktól Charles Leclerc műszaki hiba miatt veszítette el az első helyet (harmadik lett), míg Sebastian Vettel megpördült, miközben Lewis Hamiltonnal csatázott, majd elveszítette az első szárnyát is, így végül csak ötödikként haladt át a célvonalon.

Vettel megpördült, majd az első szárny is lerepült az autójáról
Sebastian Vettel számára rémálomszerűen alakul a Bahreini Nagydíj.

Vettel egy ideje mintha nehezebben kezelné a rá nehezedő nyomást, ugyanis nem ez az első ilyen kipördülése, tavaly Olaszországban, Japánban és az Egyesült Államokban is láttunk tőle hasonlót. Amikor erről kérdezték Hamiltont, akkor a brit nem tette meg azt a szívességet, hogy beletörölje a lábát a riválisba, épp ellenkezőleg, megvédte a németet.

Ez mindannyiunkkal megesik. Csak azért, mert többszörös világbajnok vagy, még lehet rossz napod. Elég csak végignézni a karrierjén: sokkal több jó versenye van, de csak pár ilyen megpördülése. Ő egy világbajnok, egy nagyszerű sportember, vissza fogja nyerni a legjobb formáját

mondta a Sky Sports cikke szerint Hamilton, aki a szezon előtt Leclerc-t is a védelmébe vette:

Lewis Hamilton vette védelmébe a Ferrari 21 éves versenyzőjét
A Forma-1 brit címvédője tette helyre kissé az embereket.

Finoman szólva sem a Ferrarié eddig a szezonkezdet, a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon nagyon el voltak maradva a Mercedestől, míg a bahreini futam kész rémálom volt a számukra. Jövő hét végén Kínában javíthatnak, más kérdés, hogy míg az Hamilton egyik kedvenc pályája – eddig ötször nyert ott –, legutóbb 2013-ban végzett Ferrari-pilóta az élen Sanghajban, akkor Fernando Alonsónak sikerült.

Nyitókép: Mark Thompson/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik