Forma-1

Mick Schumacher: Úgy éreztem magam, mintha otthon lennék

Csodálatosnak nevezte első hivatalos Forma-1-es tesztjét Mick Schumacher, a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia, aki kedden a Ferrari istálló egyik idei versenyautójával körözgetett a hétvégi Bahreini Nagydíj helyszínén, szerdán pedig az Afla Romeóban folytatta. A 20 éves pilóta, aki ebben a szezonban a Forma-2-ben versenyez, január óta tagja a Ferrari utánpótlás-akadémiájának.

Csodálatos volt, nagyon jól éreztem magam, de ez is volt a cél, ki akartam élvezni minden pillanatát, és 100 százalékban ezt is tettem

– nyilatkozta a tavalyi Forma-3-as Európa-bajnok, aki a gyakorláson a második legjobb köridőt érte el (1:29.976 perc) a 15 fős mezőnyben. Nála csak a Red Bull-lal versenyző Max Verstappen volt jobb (1:29.379), míg a Pirelli gumikeverékeit egy McLarennel tesztelő, tavaly visszavonult kétszeres vb-győztes spanyol Fernando Alonso a 11. helyen zárt (1:32.207).

Mick Schumachert csak Verstappen tudta megelőzni
Rögtön egy második legjobb idővel mutatkozott be alegjobbak között a német pilóta.

Úgy éreztem magam, mintha otthon lennék, hihetetlen volt az egész

– mondta Mick Schumacher a Ferrari csapatnál töltött napjáról. Édesapja, Michael a hét világbajnoki címéből ötöt a Ferrarival nyert, első két diadalát pedig 1994-ben és 1995-ben a Benetton színeiben aratta.

Mick Schumacher az elmúlt hétvégén mutatkozott be a Forma-2-ben, a bahreini idénynyitó versenyeken hatodik, illetve nyolcadik lett.

Az 50 éves Michael Schumacher 2013. december 29-én síbalesetet szenvedett a franciaországi Méribelben. Súlyos fejsérülése miatt sokáig mesterséges kómában tartották, majd 2014 szeptembere óta a Genfi-tó partján lévő otthonában ápolják. Állapotáról a család nem hoz nyilvánosságra részleteket.

Nyitókép: Lars Baron/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik