Forma-1

Mick Schumacher indult az élről, de ellopták előle a show-t

Az olasz Luca Ghiotto parádés győzelmet aratott a Forma-2 vasárnapi bahreini versenyén, miután rizikózott: a sprintfutamba is beiktatott egy boxkiállást és bejött neki. A hetedik helyről induló versenyző a negyedik körben állt az élre, majd tíz körrel a vége előtt ment ki kerékcserére. Két riválisa megelőzte ugyan, de ők később a használt gumikon nem tudták visszaverni Ghiotto támadásait, aki így megnyerte a futamot. Az olasz szombaton a második lett, akkor Nicholas Latifi diadalmaskodott.

Ghiotto megoldása ismerős lehet azoknak, akik követik az F2-t, 2017-ben Charles Leclercnek volt egy hasonló győzelme ugyanezen a pályán. A monacói már a Forma-1-es Ferrari pilótája, és életében először a pole-ból várja a futamot.

A szombati versenyen Mick Schumacher a nyolcadik helyen végzett, így vasárnap a fordított rajtrács miatt ő indult az élről. A Motorsport cikke szerint rutinosabb riválisai hamar beelőzték, a német végül a hatodik lett. Michael Schumacher fia Forma-2-es debütáló hétvégéjén összesen nyolc pontot szerzett.

Nyitókép: Andrej ISAKOVIC / AFP 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik