Forma-1

Magyar gimnazista erősíti a Forma-1 legjobb csapatát

Hogy az e-sport mennyire kinőtte magát, arra tökéletes példa Bereznay Dániel esete. A 18 éves srác idén érettségizik a Madách Imre Gimnáziumban, de ami ennél egy fokkal izgalmasabb, hogy e-sportolóként a Forma-1-es Mercedes istállót erősíti.

Bereznay 2012 óta játszik Forma-1-es számítógépes játékkal, és tavaly óriási eredményt ért el, amikor 67 ezer indulóból a második lett.

A számítógépes világbajnokságot a Forma-1 jogait birtokló Liberty Media szervezte és a versenyzőket az istállók draftolták, így került Bereznay a Mercedeshez. Azóta rendszeresen jár ki a csapat Brackley-ben található bázisára, a tavalyi Magyar Nagydíjat pedig a Mercedes garázsából nézte végig, árulta el a Borsnak.

https://www.facebook.com/m2petofitv/videos/736405330025334/

Bereznay fizetést is kap a Mercedestől, egyelőre a tanulás miatt napi két órát tud szánni a gyakorlásra, társai azonban mind profik, úgyhogy az érettségi után ő is megpróbál az e-sportos karrierjére koncentrálni.

“Szeretnék a világ élvonalában minél tovább megragadni, aztán még az is lehet, ahogy a visszavonult F1-es pilóták között szokás, én is mondjuk, tévékommentátor leszek”

–  nyilatkozta Bereznay, aki egyébként az X-Faktorban is kipróbálta magát.

A nyitóképen az e-sportolók között az alsó sorban jobbról a második Bereznay Dániel. Fotó: https://www.facebook.com/dani.bereznay

Ajánlott videó

Olvasói sztorik