Forma-1

Megalázták a Ferrarit az Ausztrál Nagydíjon

A Mercedes totális sikerével indult a 2019-es szezon a Forma-1-ben, miután Valtteri Bottas nyerte meg az Ausztrál Nagydíjat csapattársa, a címvédő Lewis Hamilton előtt. Max Verstappen lett a harmadik a Red Bullal, a Ferrarik pedig lecsúsztak a dobogóról, úgyhogy a nemzetközi sajtó máris a Mercedest magasztalja és az olaszok vergődéséről ír. Nemzetközi visszhang.

Valtteri Bottas és a Mercedes mindent vitt Ausztráliában
Tökéletesen alakult az Ausztrál Nagydíj az istállónak.

Olaszország:

Corriere della Sera: „Elrontott rajt.”

La Repubblica: „A Mercedes visszarántotta a Ferrarit a valóságba. Vörös hajnali derengést vártunk Melbourne-ben, de ehelyett bealkonyult a csapatnak. A Ferrarinak harcolnia kell a dobogóért.”

La Stampa: „Két hete az SF90 tesztelésekor a Ferrari volt az F1 királynője. Aztán mindenki elrepült Ausztráliába, beindultak a motorok, és ugyanaz lett belőle, mint két éve. Március 31-én Bahreinben egy új futam következik, és csak reménykedni lehet benne, hogy a Ferrari megtalálja az elveszett ihletet.”

Corriere dello Sport: „A Mercedes repülőrajtot vett.”

Gazzetta dello Sport: „A Mercedes szája íze szerint kezdődött a verseny, de váratlanul Valtteri Bottas zsebelte be a győzelmet, megelőzve csapattársát, Hamiltont. Az angol pilóta sorozatban negyedszer nem tudott élni Melbourne-ben az első rajtkocka által nyújtott lehetőséggel.”

Bottas a győzelme után: Baszódjatok meg!
Csak úgy kiszaladt a száján.

Spanyolország:

As: „Bottas összezavarta Hamiltont, Verstappen pedig elsüllyesztette a Ferrarit. A finn már akkor megnyerte a futamot, amikor kialudtak a rajtlámpák. A nyitóhétvége legnagyobb vesztese a Ferrari, amely csak messziről nézhette a pezsgőzést, mert az SF90 nem váltotta valóra az ígéreteket.”

Marca: „Bottas lehengerlő és megérdemelt győzelmet aratott, mindenben felülmúlva Hamiltont. A vb-nyitány forróra sikerült, Bottas túl akarja szárnyalni Hamiltont, mint 2016-ban Nico Rosberg tette, a Ferrarinak pedig a következő versenyre meg kell csinálnia a házi feladatot.”

La Vanguardia: „Míg Bottas örömtől sugárzó arccal ünnepelt a boxban, Sebastian Vettel arcán a hitetlenkedés és a csalódottság látszott.”

Mundo Deportivo: „A futam legjobb pillanata az volt, amikor Max Verstappen a 31. körben megelőzte Vettelt a harmadik helyért folytatott harcban. A frissebb gumikon száguldó holland vakmerő támadást indított Red Bulljával, és a ferraris németnek nem volt válasza. Igazi Mad Max.”

Franciaország:

L’Equipe: „Kérdéses, hogy mennyire lehet bízni az előszezon teszteredményeiben. Katalóniában a Ferrari még messze a Mercedes előtt járt, aztán Melbourne-ben fordult a kocka. A scuderia felsült az időmérőn, a versenyen pedig megalázták.”

Kiderült, miért volt lassabb csapattársánál Lewis Hamilton
Már a rajtnál faképnél hagyta Valtteri Bottas a brit pilótát, de az egész futamon gyorsabb volt.

Svájc:

Neue Zürcher Zeitung: „Ez volt az autósport legőszintébb és legszörnyűbb beismerése. Az előzetesen favoritnak tartott Vettel a futam kétharmadánál azt kérdezte a mérnökétől: >>Miért vagyunk ennyire lassúak?<< Mire a válasz a boxból: >>Pillanatnyilag nem tudjuk.<< Végül a 476 nap után GP-t nyerő Bottas körönként egy másodpercet vert Vettelre, aki csak negyedik lett.”

Ausztria:

Kronen Zeitung: „Puff, ez nagy pofon volt. A Ferrarinak a negyedik és ötödik hely jutott, csaknem egyperces hátránnyal Bottas mögött. A Ferrari az idénynyitó nagy vesztese.”

Die Presse: „Az első futam alapján nem úgy tűnik, hogy izgalmas szezon elé nézünk. Az elmúlt öt évben a pilótáknál és a konstruktőröknél is világbajnok Mercedes folytatta egyeduralmát, és senkitől sem zavartatva nyert.”

Végeredmény – Ausztrál Nagydíj

1. Valtteri Bottas (finn, Mercedes) 1:25:27.325 óra
2. Lewis Hamilton (brit, Mercedes) 20.886 másodperc hátrány
3. Max Verstappen (holland, Red Bull) 22.520 mp h.
4. Sebastian Vettel (német, Ferrari) 57.109 mp h.
5. Charles Leclerc (monacói, Ferrari) 58.230 mp h.
6. Kevin Magnussen (dán, Haas) 1:27.156 perc h.
7. Nico Hülkenberg (német, Renault Sport) 1 kör hátrány
8. Kimi Räikkonen (finn, Alfa Romeo) 1 k h.
9. Lance Stroll (kanadai, Racing Point) 1 k h.
10. Danyiil Kvjat (orosz, Toro Rosso) 1 k h.

pole pozíció: Hamilton

leggyorsabb kör: Bottas (57. kör, 1:25:580 p)

Nyitókép: Charles Coates/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik