Forma-1

Hamilton úgy akar nyerni, hogy az fájjon a többieknek

Juan Manuel Fangiót az ötödik vb-címével már utolérte Lewis Hamilton, a Forma-1-es világbajnokok közül már csak a hétszeres győztes Michael Schumacher van előtte.

A csapatok már tesztelnek, készülnek a 2019-es idényre, az elmúlt napokban a Barcelona melletti Circuit de Catalunyán próbálgatták az autókat a pilóták.

Hamilton elegánsan kikerülte, hogy konkrét neveket mondjon, amikor arról kérdezték, ebben a szezonban ki lehet a legnagyobb riválisa.

“Minden évben az a cél, hogy még jobb legyek, és minél erősebbek az ellenfelek, annál nagyobb erőbedobásra késztetnek. Az ember azt akarja, hogy az ellenfelek a legjobb formájukat hozzák, mert ha így is legyőzöd őket, az annál fájdalmasabb nekik és annál élvezetesebb neked”

– mondta a brit versenyző.

Megkérdezték arról is, hogy érez-e nyomást amiatt, hogy egy újabb vb-címmel még közelebb kerülhet Schumacherhez, mire azt felelte, nem változtat semmin a tudat, hogy ha megvédi a címét, akkor egyedül állhat az örökranglista második helyén.

“Az ember minden évben csinál egy törlést, újraértékel dolgokat és új célokat tűz ki maga elé. Ugyanúgy készülünk most is, mint a korábbi években, és közösen együttműködve mindent ki akarunk hozni magunkból és az autóból”.

Hamiltonnak és a Mercedesnek még három hete van a finomhangolásra, az idény március 17-én az Ausztrál Nagydíjjal indul.

A nyitóképen Lewis Hamilton látható a barcelonai teszten. Fotó: HOCH ZWEI / dpa Picture-Alliance

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik