Forma-1

Fernando Alonso porig alázta a 19 éves versenyzőt

A McLaren spanyol versenyzője már az első körben kiesett a Forma-1 Amerikai Nagydíján, melyet Kimi Räikkönen nyert meg. Fernando Alonso a Williams 19 éves pilótájával, Lance Strollal ütközött, autója pedig olyan súlyosan sérült, hogy fel is kellett adnia a versenyt. A futam után megkérdezték, hogy dühös-e.

Nem dühös, hanem csalódott vagyok. Itt töltöttem kilenc napot, hogy versenyezzek, erre megtettem 600 métert és kiütnek. Versenyeztem olyan sorozatokban is, ahol amatőrök is indulnak, ott sosem voltak ilyen problémák. Itt több az amatőr, mint más sorozatokban

– mondta Alonso a motorsport.com cikke szerint.

A 37 éves spanyol, aki augusztusban jelentette be, hogy 2019-ben nem versenyez a Forma-1-ben, azt is mondta, ütközők kellenének az autókra, mint a gokartoknál, annyi a koccanás. Szerinte az FIA csak akkor fog fellépni, ha lesz egy komolyabb baleset.

Az edurance-világbajnokságon is induló Alonsót megkérdezték, hogy ez azért van-e, mert a Forma-1-ben esetleg agresszívabbak a versenyzők, mint a WEC-ben, erre is csípős választ adott:

Nem, itt [a Forma-1-ben] alacsonyabb a színvonal.

Később aztán az Instagramon már azt írta, csak peches volt.

Lance Strollt elég sok kritika éri, az az általános vélekedés, hogy csak tehetős édesapja, Lawrence Stroll miatt lehet ott a Forma-1-ben. Ezzel összefügg, hogy az idősebb Stroll tulajdonában van a Force India jogutódja is, amelynek minden bizonnyal jövőre a versenyzője lesz a fiatalabb Stroll.

Lance Stroll gyengén kezdett tavaly a Forma-1-ben, majd összehozott egy harmadik helyet Bakuban és utána is volt pár fellángolása. Idén eddig kétszer ért be pontszerző helyen, Austinban is az utolsóként haladt át a célvonalon, 14. lett.

Nyitókép: FLORENT GOODEN / DPPI Media / DPPI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik