Forma-1

Ricciardo a falba bokszolt dühében

Daniel Ricciardóra rájár a rúd ebben a szezonban, főleg a második felében: Austinban újabb versenyt kellett feladnia idő előtt. A Red Bull a kilencedik körben állt meg az akkor a negyedik helyen autózó ausztrál alatt, aki így már hét futamot nem tudott befejezni a Forma-1-es idényben.

A kameraképen már akkor látszott, hogy Ricciardo nagyon csalódott volt, de a csapatvezető Christian Horner a Sky Sportsnak elmondta, versenyzője a csapat pilótaszobájában belebokszolt a falba. Horner megragadta a lehetőséget, hogy Ricciardo következő csapatának, a Red Bullnak ebben a szezonban még motort szállító Renault-nak is beszóljon.

Nagyon sajnálom őt, mert erős versenye volt, de ugyanaz a motorprobléma jelentkezett nála, mint ami Bahreinben is [amikor szintén fel kellett adnia a futamot]. Biztos vagyok benne, hogy a leendő munkaadójával majd elbeszélget erről. Az, hogy belebokszolt a falba, mindent elmond a helyzetről. A csapat mindent megtett

mondta Horner.

A Red Bull 2019-ben már nem a francia gyárral működik össze, hanem Honda-motorral vág neki a szezonnak. Augusztusban jelentették be, hogy Ricciardo átül a gyári Renault-ba jövőre (kétéves szerződést kötött), azóta hat futam volt, melyből hármat nem fejezett be az ausztrál.

Az Amerikai Nagydíjat Kimi Räikkönen nyert meg. Lewis Hamilton harmadik lett, Sebastian Vettel pedig negyedik, így még nem dőlt el a világbajnoki cím.

Nyitókép: Charles Coates/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik