Forma-1

Kubica még mindig elég gyors a Forma-1-hez

Robert Kubica a napokban egy 2012-es Lotusszal tesztelt, 115 kört tett meg Valenciában. A lengyel versenyző 5 évet húzott le a Forma-1-ben, ám 2011 februárjában egy ralibalesetben olyan súlyosan sérült meg a karja, hogy azóta sem tért vissza az F1-be.

Nincs kizárva azonban, hogy a 32 éves Kubicát látni fogjuk a közeljövőben a sorozatban.

A Renault főmérnöke, Alan Permane nyilatkozott az Autosportnak, arról beszélt, nem nagyon tudták, mit is várjanak Kubicától. Aztán a tesztelés meggyőzte: még mindig nagyon gyors.

Gyors volt, megvan a tempója a Forma-1-hez. Teljesített hosszú és rövid etapokat, időmérőt és versenyszimulációt is és mindegyik nagyon jól ment.

És hogy mi a helyzet Kubica visszatérésével? Permane szerint Kubica fizikumán múlik minden, mint ahogyan eddig is. Valenciát jól bírta, de vannak más karakterisztikájú pályák, amiket lehet nem bírna olyan jól a lengyel. A közös munka azért folytatódik.

Robert Kubica 76 futamon állt rajthoz, 12-szer volt dobogós, 2008-ban megnyerte a Kanadai Nagydíjat. Abban az évben a negyedik helyen végzett a világbajnoki pontversenyben.

A Renault jelenleg Nico Hülkenberget és Jolyon Palmert foglalkoztatja. A német stabilan teljesít, van már 18 pontja, a britnek még nem sikerült az első tízben végeznie.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik