Média
Mercedes AMG Petronas F1 Team's German driver Nico Rosberg leads at the start of the Formula One Japanese Grand Prix in Suzuka on October 9, 2016. / AFP PHOTO / TOSHIFUMI KITAMURA

Változás előtt a Forma-1 közvetítése

Szalay Dániel
Szalay Dániel

újságíró. 2017. 06. 12. 12:44

Korábban a témában:

Alaposan átalakítaná a Forma-1 közvetítését a versenysorozat elnöke, Chase Carey. Az elnök sokkal nagyobb hangsúlyt helyezne a digitális platformokon történő megjelenésre, és új alapokra helyezné a televíziós közvetítési megállapodásokat is – derül ki abból az interjúból, ami az Autosport című magazinban jelent meg, és amelyre az mmonline.hu bukkant.

A Forma-1 első számú vezetője elmondta, arra készülnek, hogy saját fejlesztésű OTT-szolgáltatással lépnek majd piacra.

Még csak most kezdjük megnyerni a rajongókat a digitális platformokon, ezért azt gondolom, hogy a következő években igazán komoly lendületet vehet ez a folyamat

– nyilatkozta az Autosportnak Chase Carey. Az elnök egyben jelezte azt is, hogy elképesztően nagy lehetőséget látnak az OTT-ben, ami egy olyan szolgáltatás lehet, ami piacról piacra eltérő feltételek mellett kínál még több élményt a Forma-1 rajongóinak.

Mi az az OTT?

Az OTT az Over the Top TV rövidítése. Ez egy olyan audiovizuális vagy audio tartalomszolgáltatás, amely szélessávú adatátviteli technikával jut el a nézőhöz. Tipikusan OTT-jellegű szolgáltatás például a Netflix, az HBO Go és az Amazon Prime szolgáltatás is.

Keresik, mi az, amiért hajlandók lennének fizetni a rajongók

A Forma-1 hagyományosan rengeteg statisztikai adattal bíró versenysorozat, és a digitális csatornák használata kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy üzletileg is hasznosítsák az elképesztő mennyiségű információt. Ugyanakkor a pontos keretek még nem ismertek, ahogyan Carey fogalmazott, egyelőre rengeteg időt töltenek azzal, hogy meghatározzák, mi az a tartalom, élmény, amikért a digitális platformokon fizetni is hajlandóak lennének a rajongók.

A közvetítési jogok kapcsán is változás lehet

A Forma-1 elnöke által adott interjúból az is kiderült, hogy jelentős változások jöhetnek a televíziós közvetítési jogok kapcsán is, hiszen a saját OTT platform ezeket is befolyásolhatja.

Két-három éven belül a jelenlegi televíziós megállapodásaink több mint fele valamilyen formában megújul majd. Rugalmasságra törekszünk, úgy alakítjuk át ezeket a szerződéseket, hogy biztossá tegyük, élni tudunk minden jogunkkal

– mondta Chase Carey. A gyakorlatban ez valószínűleg azt jelenti majd, hogy rövidebb érvényességű megállapodásokat kötnek a közvetítésekről a tévétársaságokkal – írja az mmonline.hu.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

THE ASSASSINATION OF GIANNI VERSACE: AMERICAN CRIME STORY "The Man Who Would Be Vogue" Episode 1 (Airs Wednesday. January 17, 10:00 p.m. e/p) -- Pictured: Edgar Ramirez as Gianni Versace. CR: Jeff Daly/FX
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.