Forma-1

Újra a Forma-1-ben a GP2 listavezetője?

Német internetes értesülések szerint a Szingapúri Nagydíjon visszatér a Renault-hoz a GP2-sorozat éllovasa, Romain Grosjean.

A francia tehetség, aki 2009-ben már hét nagydíjon rajthoz állt, Nick Heidfeld helyét veheti át. A Motorsport-Total.com úgy tudja, hogy a szeptemberi Szingapúri Nagydíjon a francia veszi át Nick Heidfeld helyét a Lotus Renault GP istállónál.

Grosjean jelenleg Eric Boullier csapatánál, a DAMS-nál versenyez a GP2-ben, tizennégy futam után nagy előnnyel vezeti a bajnokságot. Három győzelme közül a legutóbbit éppen a Hungaroringen aratta, a szombati főversenyen.

Nem titok, hogy a Lotus Renault GP elégedetlen Nick Heidfeld teljesítményével. A sérült Robert Kubicát helyettesítő német bravúros második lett Malajziában, de azóta adós maradt a kiugró eredményekkel. Eric Boullier, az arany-feketék csapatfőnöke már többször nyíltan kritizálta Heidfeldet, a Magyar Nagydíj pénteki első szabadedzésén az istálló tesztpilótája, Bruno Senna vezethette a 9-es rajtszámú kocsit.

Senna – miként Grosjean és a virgines Jerome D’Ambrosio is – a Boullier-vezette Gravity Sports Management tagja, a csapatfőnök a menedzserük, így Boullier könnyen sakkozhat a versenyzőkkel. Heidfeld a Magyar Nagydíj után azt mondta, le szeretne ülni a csapatvezetővel, hogy megbeszéljék a folytatást, illetve beszüntessék egymás nyilvános lejáratását.

Romain Grosjean egyébként két évvel ezelőtt már hét nagydíjon rajthoz állt az F1-ben, akkor is a Renault színeiben. Legjobb eredményét Monzában érte el, ahol a 12. helyről rajtolva tizenötödik lett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik