Foci

Az imádott futballvezérből persona non grata lett

Ha az ember fia edzőnek adja a fejét, előbb utóbb ráébred, nagyot tud fordulni a világ. Amíg aktuális csapatának megy a szekér, imádják, tenyerükön hordozzák, de ha nem jönnek az eredmények, hamar fordul a széljárás.

Joachim Löw például 2006 óta a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya és nyolc éven át sikerek követték pályafutását.

  • 166 meccsel (108 győzelem, 30 döntetlen, 28 vereség) a háta mögött csúcstartó,
  • vezetőedzőként vb-győztes (2014), vb-bronzérmes (2010), Eb-döntős (2008), -bronzérmes (2012, 2016), Konföderációs-kupa győztes (2017).

2014 óta azonban döcög a szekér, melynek okait honlapunk is terjedelmes cikkben kutatta.

Joachim Löw hősként meghalt, gazember még lehet
A német labdarúgó-válogatott idei hatodik vereségét is elszenvedte kedden, ez történelmi kudarc. Kié a felelősség? Mi lehet a kiút?

A Bild másképp kutat. A bulvárlap a szurkolókat faggatta Löwről, mi a véleményük a kapitányról, akivel a 2016-os vb-kudarc – történelme során először kiesett a csoportból -, után idén ősszel a Nemzetek Ligája A-divíziójából is kiesett a válogatott és még Gibraltár is jobb évet zárt náluk.

Nos,
  • 41 százalék szerint mehetne isten hírével,
  • 35 százalék bízik benne,
  • 24 százaléka nem akart vagy nem tudott választ adni.

A német szövetség ugyanakkor a világ legkitartóbb szövetsége, Löw a 10. kapitány a Nationalelf történetében (Magyarországon Rossi a 60.), nem hisszük, hogy a 2020-as Eb előtt – addig él a kapitány megbízatása – váltanának. Hacsak Löw a hollandok, az északírek, a fehéroroszok és az észtek elleni csoportmeccsen is kudarcot vall, mert akkor biztosan ő maga áll fel a kispadról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik