Foci

Böde sorsáról beszélt a Fradi-vezér

Ha valaki a szezon előtt azt mondta volna, hogy öt ponttal vezetik a labdarúgó NB I-es bajnokságot a téli szünetben, elfogadta volna, de nyolc pont előnnyel mentek az utolsó mérkőzésre, és ott “sok minden történt” – mondta az FTC Zrt. vezérigazgatója az M1 aktuális csatornán.

Orosz Pál szavai szerint december 16-án a MOL Vidi FC ellen a játékvezető finoman fogalmazva “hagyta a kemény játékot”, de az ő játékukból is volt, amit hiányolt.

Látványosan játszott, de alattomos volt a MOL Vidi
Fehérvári rugdosódásba torkollott a kivételezett magyar fociklubok derbije, ezért inkább ráaludtunk a látottakra, mielőtt elemeztünk.

Kérdésre válaszolva elmondta: a Vidi ellen megsérült Lovrencsics Gergő és Varga Roland jobban van; utóbbinak emlékezetkiesése is volt a mérkőzésről, és nagyon csúnyán találta el őt Vinícius Paulo.

“Nagyon ritkán fordul elő véletlenül, hogy valakit fejmagasságban, hátulról letalpaljanak”

– jegyezte meg Orosz Pál.

Megismételte, hogy a szezon közben érkezett Szerhij Rebrov vezetőedzőnél is időre van szükség, az igazi Rebrov-csapatot tavasszal láthatják a nézők. Január elején újra találkoznak a futballisták, utána Törökországba mennek két hétre, felkészülési meccseket játszanak. A céljuk, hogy a télen nagyjából végleges keret alakuljon ki, amellyel neki lehet vágni a nemzetközi kupaselejtezőknek.

Orosz szerint a hárompontos rendszerben az öt pont “nem óriási előny”, sokkal jobb lett volna a nyolc, vagy esetleg egy Vidi elleni győzelemmel a tizenegy.

A klubnak továbbra is az a célja, hogy a Ferencváros 120. születésnapra nyerjék meg a bajnoki címet és a Magyar Kupát is.

Kiemelte: nemzetközi szinten végre a klubhoz méltó produkciót kell nyújtani.

Arra a kérdésre, hogy ha Rebrovon múlik, Böde Dániel a Ferencváros játékosa marad-e tavasszal, Orosz úgy válaszolt: igen, a válogatott csatár esetében csak egy hét pihentetésről volt szó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik