Foci

Lehet, hogy Böde Dani karrierje véget ért a Fradiban

A Ferencváros hazai pályán 3-2-re legyőzte a Mezőkövesdet az NB I 17. fordulójában, úgy, hogy Böde Dániel csapatkapitányként, kezdőként lépett pályára. Egészen a 61. percig ott is volt, ekkor cserélte le Szerhij Rebrov edző. Böde ezen jól láthatóan kiakadt, feldúltan, arcát a mezébe temetve jött le a pályáról, majd a kispadon a földhöz vágta a kabátját. És mondott is valamit, amit aztán lefordítottak Rebrovnak.

Az M4 állandó szakértője, Simek Péter úgy fogalmazott az eset után, hogy meg tudja érteni Bödét, mert „ezek olyan szituációk, amit nehezen tud elviselni a játékos.”

Rebrov, aki olyan klubokban lődözte a gólokat – Dinamo Kijev, Tottenham, Fenerbahce, West Ham United –, ahova Simeket, vagy Bödét csak jeggyel, a nézőtérre engedték volna be, úgy látszik az „orosz” és az angol iskolában másképp szocializálódott – a 75-szörös ukrán válogatott lehetett volna megértő, mégsem tűnik annak.

A meccs után azon melegében leszögezte, nem először lát ilyen reakciót egy játékostól, de szerinte a labdarúgónak, az egész csapatnak és a szurkolóknak is tiszteletben kell tartaniuk a döntését.

Aztán másnap úgy kivágta a közönség kedvenc játékost a keretből, mint a pinty. A Nemzeti Sport első információja szerint végleg, amit utóbb Orosz Pál igazgató úgy finomított, hogy csak a hátralévő egy meccsre szól a bünti, így a tavaszi felkészülést már a klubbal kezdheti meg a játékos.

Nem csak futballpályán előforduló, hanem általános munkahelyi kérdés: megbocsájtható-e egyáltalán, ha a viszony a vezető és a beosztott – ráadásul a bizalmi ember, a csapatkapitány – részéről odáig fajul, hogy utóbbi nyilvánosan megsérti a főnököt?

Egyszerűbben: játszik-e még valaha a Ferencváros mezében Böde?


Ön szerint van még visszaút Böde Dániel számára?

Tény, már Thomas Doll is kereste a 32 éves, de a magyar NB I szintjén még mindenképp ereje teljében lévő csatár helyére az alternatív megoldást. Ennek jeleként érkezett nyáron az Üllői útra az izlandi Kjartan Finnbogasson, aki eddig elég gyengécske produkcióval rukkolt elő.

Függetlenül Böde teátrális előadásától, Rebrov sem feltétlenül lehet elégedett a rendelkezésére álló centerek teljesítményével. Ezt látszik megerősíteni az az ukrán lapértesülés, miszerint a Vidi Európa Liga ellenfelénél, a BATE Boriszovnál a Fradi már meg is találta a megfelelő poszt riválist a 194 centi magas, 26 éves fehérorosz válogatott Nyikolaj Szignyeviccsel személyében.

A történetnek többféle végkimenetele lehet.

  1. Rebrov jó pedagógus, megbeszéli Bödével az esetet és ad neki még egy lehetőséget.
  2. Rebrov kijelenti, hogy csorba esett a tekintélyén, ezért nem kívánja látni többet az öltözőben Bödét és kéri, adják el.
  3. Rebrov a vezetőség kérésére úgy tesz, mintha megbocsájtana, de közben bosszúból tovább jegeli a labdarúgót, mondván más jobb formában van – láttunk már ilyenre is példát.
  4. Böde is menni és játszani akar, mert érzi, hogy itt már nem fog.
  5. Böde 32 éves. Bármi lesz a döntés marad és ha kell a lelátón is ücsörög, mert ennyi pénzt már sehol sem keresne.

Ha végül kenyértörésre kerül sor, Bödére egészen biztosan lecsapnának más magyar klubok. De egyáltalán nem mindegy, milyen feltétellel vihetik a gólerős csatárt.

Böde ugyanis öt és fél év után, 2017. decemberében hosszabbított szerződést a Fradival, de a klub akkori közleményéből nem derül ki, meddig szól az új kontraktus.

  • Csak egy évvel, 2019,
  • vagy két évvel 2020 nyaráig,
  • netán még hosszabb időre nyújtották meg?

A 24.hu ezért azzal a kérdéssel fordul a Ferencvároshoz, hogy meddig érvényes Böde Dániel szerződése, de úgy látszik ez üzleti titok lehet, mert kitérő választ kaptunk. Az OTP Bank Ligában az átigazolási időszak 2019. január 15-február 14 éjfélig tart. Legkésőbb addig kapunk választ, valóban csak egy meccsre erejéig bűnhődik Böde, vagy végleg elvágta magát Rebrovnál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik