Foci

A duplázó Ronaldo és a videóbíró hozták a győzelmet a Juventusnak

Villámgóllal indult és drámával ért véget a Juventus Sampdoria elleni bajnokija. Cristiano Ronaldo duplázott, Fabio Quagliarella zsinórban kilencedik Serie A-meccsén volt eredményes, és háromszor is közbeszólt a VAR.

A listavezető Juventus nem nagyon szokott kegyelmezni olasz ellenfeleinek hazai pályán és a Sampdoria ellen is korán, már a második percben jött a torinói gól: Cristiano Ronaldo lőtte ki a hosszú alsót a tizenhatos vonalától. Megmaradt a folytatásban is a Juve-fölény, a 24. percben pedig majdnem jött az újabb találat, Paulo Dybala lövése azonban nem sokkal, de elkerülte a kaput.

A 30. percben egy vendégszöglet után Alex Sandro ugyan tisztázott fejjel a gólvonalnál, ám a visszajátszásnál látszott, hogy Emre Can még előtte kézzel ért a labdába. Az esetet visszanézték, majd a játékvezető tizenegyest ítélt, amit Fabio Quagliarella értékesített.

A 35 éves olasz csatár zsinórban kilencedik olasz bajnokiján talált be, ez legutóbb David Trezeguet-nek sikerült még 2005-ben.

Még az első félidőben akadt egy-egy nagy lehetőség mindkét oldalon, hogy a fordulást követően, az 51. percben lássuk a szezon egyik legnagyobb védését: az épp a Juvétól kölcsönkapott Emil Audero tolta ki az alsó sarokból Blaise Matuidi bombáját. A 62. percben aztán a Juve kapott tizenegyest egy kezezés miatt, ezt is visszanézték videóbíróval és érvényben maradt a döntés, Ronaldo pedig bevágta a kapu közepébe a büntetőt.

Quagliarella volt ismét, aki közel járt vendégoldalróla  gólhoz, a 77. percben félfordulatból bombázott a kapura, a labda épphogy a léc fölé ment. Úgy tűnt, hogy ezzel el is lőtte az összes puskaporát a Samp, de a 92. percben a csereként beállt Saponara egy gyönyörű lövéssel betalált – csakhogy, visszanézték az esetet, kiderült, hogy les előzte meg a lövést, így maradt a 2-1.

A labdaszerzés utáni pillanat, Saponara lesről visszalépve avatkozott játékba:

A Juventus brutálisan kiemelkedik a mezőnyből: féltávnál már 53 pontja van, ami rekord, az eddig lejátszott 19 bajnokijából 17-et megnyert a csapat és csak két döntetlenje van. Cristiano Ronaldo 14 találatnál jár, ezzel vezeti a góllövőlistát. Van mellette öt gólpassza is, azaz a Juve bajnoki góljainak feléből kivette a részét. Ugyanakkor megszakadt egy nagy sorozata, hét év után először nem jutott el 50 gólig egy naptári éven belül – 49-cel zárta 2018-at.

Eredmény – Serie A, 19. forduló

Juventus – Sampdoria 2-1 (1-1)

Gólszerzők: Ronaldo (2., 65. – 11-esből) illetve Quagliarella (33. – 11-esből)

Nyitókép: Marco BERTORELLO / AFP 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik