Foci

Nego: Most fizettük meg a BATE elleni vereség árát

Szépen búcsúzott az Európa Ligától a MOL Vidi FC, amely 2-2-es döntetlent játszott a korábban minden csoportmeccsét megnyerő és első helyen továbbjutó Chelsea ellen.

Vidi-bravúr a Chelsea ellen a nagy gólok meccsén!
Nego valószínűleg eladta magát a gyönyörű kapáslövésével. A BATE sikere miatt a győzelem sem lett volna elég.

“Hogy fantasztikus eredmény lenne a 2-2? Inkább az lett volna fantasztikus, ha győzni tudunk. Most fizettük meg a BATE elleni vereség árát, ha legalább egy döntetlent elértünk volna, akkor most a továbbjutást ünnepelhetnénk. De ilyen a futball”

– kesergett egy sort Loic Nego, aki a meccs gólját lőtte. Csodálkoznánk, ha a francia légiós, akit a magyar válogatott is honosítani akart, a tavaszt is az NB I-ben töltené.

A Vidi kapusa, Kovácsik Ádám agyrázkódása miatt kihagyta a Chelsea elleni londoni meccset, most azonban megtapasztalta, milyen sztárok elleni védeni.

“Úgy érzem, jó élménnyel ajándékoztuk meg a szurkolókat. Sajnáljuk a másik meccs eredményét, mi a magunk részéről mindent megtettünk, 7 pontot szereztünk a csoportban, és a Chelsea-vel is felvettük a versenyt” – mondta Kovácsik.

A fehérváriak edzője, Marko Nikolic szerint a győzelem is benne volt a meccsben, és nagyon tetszett neki csapata hozzáállása, elsősorban az, hogy nem ijedtek meg nagynevű ellenfelüktől.

Megmutattuk, hogy egy kicsapat is érhet el jó eredményt. Szépen sikerült zárni a sorozatot, nem csak a nyarunk, az őszünk is jól sikerült, kár, hogy a mostani eredmény nem volt elég a továbbjutáshoz.

Erős csoportban voltunk, és csak mi úsztuk meg vereség nélkül a Chelsea ellen. Most abban bízom, hogy kitart ez a mentalitás és nem elégedünk meg a most elért eredményekkel”.

A Vidi csapatkapitánya, Juhász Rolandnak csak a BATE elleni első meccs miatt van hiányérzete, amit hazai pályán vesztett el 2-0-ra a csapat, de úgy érzi, a PAOK és a Chelsea elleni két-két találkozón sikerült igazolniuk, hogy itt volt a helyük az EL-ben.

Juhász még két dolog miatt volt csalódott: egyfelől szeretett volna tavasszal nemzetközi meccset játszani a Vidi új stadionjában, és abban bízott, a PAOK komolyabban veszi a BATE elleni meccset.

A Chelsea második gólját egy látványos szabadrúgás formájában szállító Olivier Giroud azt mondta, kiegyenlített meccset játszottak, úgyhogy a döntetlen igazságos. “Meg akartuk nyerni a meccset, hogy megtartsuk a lendületünk. Ez most nem sikerült, de a cél továbbra is az, hogy az EL-trófea a miénk legyen”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik