Foci

Vidi-esély: a Chelsea a legnagyobb sztárok nélkül érkezett Budapestre

Sarri edző nyolc válogatott játékosát, szinte a komplett kezdőt otthon hagyta Londonban, de hozott helyettük másik nyolc ilyen-olyan válogatottat a csütörtök esti, a MOL Vidi Európa Liga továbbjutásáról döntő mérkőzésre.

Egy könnyed, szerda délelőtti londoni edzés után a Chelsea labdarúgói és edzői stábja megebédelt, majd repülőre ültek, és délután megérkeztek Budapestre. A milliárdos londoni klub, amely hibátlan mérleggel, öt győzelemmel, 15 ponttal vezeti a MOL Vidi, BATE Boriszov PAOK Szaloniki előtt az Európa Liga L csoportját, késő délután már sajtótájékoztatót is tartott.

Kiderült, Maurizio Sarri menedzser 19 labdarúgót hozott magával. Nem utazott az, aki hat nap alatt három meccset játszott, továbbá az, aki sérült. Nem érkezett Budapestre

  1. a spanyol kapus Kepa Arrizabalaga,
  2. a szintén spanyol hátvéd Cesar Azpilicueta,
  3. a német válogatott védője Antonio Rüdiger,
  4. A francia világbajnok középpályás N’Golo Kanté,
  5. a vb-bronzérmes belga támadó, Eden Hazard,
  6. a vb-ezüstérmes horvát középpályás Mateo Kovacic (sérült),
  7. az angol válogatott  védő Gary Cahill (sérült)
  8. a nigériai válogatott csatár Victor Moses (sérült).

Ugyan a nyolc játékos azt jelenti, hogy szinte a komplett Chelsea kezdő otthon maradt, de ettől még a Chelsea B-csapata, David Luizzal, Cesc Fabregassal, Jorginhóval, Ruben Loftus-Cheekkel, Williannel, Pedróval, Alvaro Moratával, Olivier Giroud-val – csakhogy másik nyolc játékost soroljunk fel – is bitang erős. Az olasz menedzser a molvidi.hu-n úgy fogalmazott:

Nem volt könnyű felkészíteni a csapatot  a találkozóra, mert nehéz célt kitűzni eléjük öt győztes meccs után. Azt egyelőre nem tudom, hogy fog kinézni a kezdőcsapat, de több fiatalt is hoztunk magunkkal. Az előző, Vidi elleni találkozó nagyon nehéz volt, ellenfelünk intenzíven védekezett, nehézséget jelentett betalálnunk. Holnap talán más típusú mérkőzést fogunk játszani, mert a Vidi küzd a továbbjutásért és jó lenne győzniük ennek érdekében.

Reméljük a próféta szólt az olasz bankárból.

„A pontszerzést nem tudom garantálni a mai összecsapáson, hiszen ellenfelünk a világ egyik legjobb csapata, ha csak az eredményeikre tekintünk, akkor is egyértelmű ez – legutóbb a Manchester City-t verték a Premier League-ben” – fogalmazott Marko Nikolics, a Vidi edzője. Hozzátette, kissé furcsa csapat a Vidi, hiszen a bajnokságban néha negatív módon meglepő eredményekre képes, viszont ugyanilyen meglepő dolgokat tud véghezvinni a legfontosabb meccseken – pozitív értelemben.

Nemcsak most, de bármelyik másik találkozó előtt sem írnám alá a 0-0-t a kezdő sípszó előtt, hiszen minden körülmények között győzelemre kell játszanunk. Előzetesen felesleges a továbbjutáson gondolkodni, hiszen még a 3 pont sem garantál számunkra semmit. Illúzióim persze nincsenek, a lelátóról minden bizonnyal érkezni fog információ a másik meccsel kapcsolatban, de ez teljesen normális

– érvelt a szerb edző, de ettől még ő is tudja, ha a Vidi több pontot szerez a Chelsea-B ellen, mint amennyit a BATE szerez a PAOK vendégeként, akkor továbbjut csoportból.

A mérkőzés, amelyet a Macedón Aleksandar Stavrev vezet, 18.55 órakor kezdődik a Groupama Arénában. (Nyitókép: Fotó: GLYN KIRK / AFP)

Európa Liga, L-csoport, program:

18.55: MOL Vidi FC–Chelsea (angol) (Tv: Sport1) 
18.55:
 PAOK (görög)–BATE Boriszov (fehérorosz) (Tv: Digi Sport1)

A Chelsea 19 fős kerete: 

Kapusok: Willy Caballero, Marcin Bulka, Jamie Cumming
Mezőnyjátékosok: Davide Zappacosta, Ethan Ampadu, Andreas Christensen, David Luiz, Emerson, Marcos Alonso, Cesc Fabregas, Jorginho, Ruben Loftus-Cheek, Ross Barkley, George McEachran, Willian, Pedro, Callum Hudson-Odoi, Alvaro Morata, Olivier Giroud

Ajánlott videó

Olvasói sztorik