Élő Foci

Vidi-bravúr a Chelsea ellen a nagy gólok meccsén!

Az Európa Liga L csoportjában csak egy dolog volt biztos az utolsó forduló előtt: a Chelsea már elvitte az első helyet, a másik továbbjutó helyért viszont még a magyar bajnok Vidi mellett a görög PAOK és a fehérorosz BATE is harcban volt…

A Chelsea sok sztárt otthon hagyott, de így sem állt fel gyenge kezdővel, és ezt meg is mutatta az első pár perc, amikor 70 százalékban az angolok birtokolták a labdát.

Mégis a Vidié volt az első lehetőség Nikolov révén, majd Scepovic maradt le centikkel egy beadásról.

Aztán Willian megmutatta, hogy miért számít a Chelsea-ben és a brazil válogatottban is húzóembernek, szépen csavart szabadrúgásból a kapu bal oldalába.

A Vidi nem zuhant össze, és szinte egyből egyenlített, egy szöglet után a megcsúsztatott labdába a 18 éves védő, Ampadu ért bele szerencsétlenül, így öngól lett a vége.

Közben jött a hír, hogy a BATE 3-0-ra vezet a PAOK ellen, így le is lehetett mondani a továbbjutástól. Ennek ellenére a második félidőt jól kezdte a Vidi, Stopira nagy helyzetben fejelt fölé, az 56. percben viszont Nego fantasztikus gólt szerzett, Milanov beadása után kapásból bombázott a bal felsőbe.

A Chelsea rákapcsolt, két Giroud-helyzetet és egy Pedro-gurítást még megúszott a Vidi, de Vinícius fölösleges és túl kemény becsúszása után 20 méterről rúghatott szabadrúgást a Chelsea, Giroud pedig mesterien csavart a jobb felsőbe, Fiola a gólvonalon felugorva sem tudott menteni.

A hátralévő időben már nem változott az állás, a meccs vége egyben az EL-kaland végét is jelentette, mivel a BATE 3-1-re nyert Szalonikiben, és ezzel megszerezte a második helyet.

A Vidinek azonban nem kell szégyenkeznie, hiszen 7 pontot szerzett és egyedüliként tudott pontot lopni a Chelsea ellen.

Európa Liga, L csoport, 6. forduló:

MOL Vidi FC – Chelsea 2-2 (1-1)
Budapest, Groupama Aréna, 19 242 néző
v.:  Stavrev (macedón)
Vidi: Kovácsik – Fiola, Juhász, Vinícius, Stopira – Nego, Hadzic (Pátkai, 85.), Nikolov – Huszti (Hodzic, 81.), Milanov (Kovács I., 81.) – M. Scsepovic.
Chelsea: Caballero – Zappacosta, Christensen, Ampadu, Emerson – Berkley, Fábregas, Loftus-Cheek – Willian (Pedro, 55.), Morata (Giroud, 45+1.), Hudson-Odoi.
gól: Ampadu (32., öngól), Nego (56.) illetve Willian (30.), Giroud (75.)
sárga lap: Juhász (66.), Huszti (69.), Vinícius (73.), Nego (77.), illetve Loftus-Cheek (79.)

 

A csoport másik mérkőzésén:
PAOK (görög) – BATE Boriszov (fehérorosz) 1-3 (0-3)

 

A csoport végeredménye: 1. (és továbbjutott) Chelsea 16 pont, 2. (és továbbjutott) BATE Boriszov 9, 3. Vidi FC 7, 4. PAOK 3

Még 3 perc

Ennyi a hosszabbítás. Lesz még gól?

Giroud nagyon bevarrta szabadrúgásból

Meglehetősen felelőtlenül csúszott oda a Vidi 16-osa előtt a Vinícius Fábregasnak, sárga lap és szabadrúgást lett az ítélet. A szabadrúgást Giroud mesterien vágta be a jobb felsőbe, Fiola hiába sprintelt a kapufához, a feje fölött behúzott a labda.

Felcsillant a remény?

A csoport másik meccsén a szerb Prijovic révén szépített a PAOK, a BATE még mindig 3-1-re vezet, de kiállították a két gólt szerző Szignyevicset. Ha fogna egy pontot a PAOK és nyerne a Vidi, akkor a fehérváriak jutnának tovább.

Kellett ez a Kovácsik-védés

Hudson-Odoi maradt üresen, lövését védte a magyar kapus, majd a kipattanót is felszedte a szemfülesen odapiszkálni próbáló Giroud elől.

Ezt be lehetett volna fejelni!

Megint a Vidié az első lehetőség: Huszti szögletére Stopira robbant be, de hiába fejelhetett tiszta helyzetből, nem találta el a kaput.

Jöhet a folytatás!

A továbbjutásra már szinte semmi esély, de egy szép eredményt még elérhet a Vidi.

Hát ez eldőlt

A BATE szerzett közben egy harmadik gólt is, megint Szignyevics volt eredményes.

Ennyi volt az első felvonás

Egy gól itt, egy gól ott, voltak helyzetek is, nézhető a meccs. Jelen állás szerint azonban a BATE lesz a másik továbbjutó a Chelsea mögött, mert a fehéroroszok 2-0-ra vezetnek Szalonikiben.

Nem segít a PAOK a Vidinek

A BATE már 2-0-ra vezet Görögországban, a második fehérorosz gólt Szignyevics szerezte 11-esből. Ez azt jelenti, hogy ha a Vidi vezetne a Chelsea ellen, akkor sem állna továbbjutásra.

Moratának véget ért a meccs

Az egyik angol támadásnál sérült meg a spanyol csatár, akinek hiába ápolták a térdét, nem tudja folytatni. Giroud jön helyette.

Ez meg hogy jött ki?!

Helyszíni emberünk fura párbeszédre lett figyelmes a Groupama Aréna lelátóján:

– Te, akkor most nekünk 4 pont kell…
– Ááá, az se elég!
– De, az elég!!

Mondjuk nem mondtak butaságot, ha tudna 4 pontot szerezni a Vidi…

Szinte egyből egyenlített a Vidi!

Nem zuhant össze a bekapott góltól a magyar csapat, Milanov passza után Scepovic térült-fordult, de ebből a helyzetből lövés nem lett, szöglet viszont igen. A kornert Huszti csavarta be, a rövid saroknál egy fehérvári játékos megcsúsztatta a labdát, amibe Ampadu is beleért, és a 18 éves walesi fejéről a saját kapujába került a labda. Öngól, 1-1!

Olvasói sztorik