Élő Foci

Rossi nélkül, két fejesgóllal vertük az észteket

Utolsó előtti Nemzetek Ligája-mérkőzésén Észtország volt a magyar labdarúgó-válogatott ellenfele. Az az észt csapat, amely Tallinnban meglepte a magyar csapatot, de Giovanni Constatino, Marco Rossi másodedzője azt mondta, a baltiak otthon mindig agresszívabbak, mint idegenben.

Giovanni Costantino: Milyen indok szól amellett, hogy Dzsudzsák ne legyen válogatott?
A válogatott stábjában Marco Rossi másodedzőjeként dolgozó olasz szakember mesélt arról, milyen stílus illik a magyar csapathoz, hogy van-e esélyünk kijutni az Eb-re, és hogy a kapitány melyik tulajdonsága viheti előre leginkább a válogatottat.

A magyar csapat kispadjáról hiányzott Marco Rossi, akit eltiltottak a Görögország elleni idegenbeli meccsen tanúsított viselkedése miatt, így helyette most egy másik másodedző, Cosimo Inguscio dirigált.

Azt már a meccs elején tudni lehetett, hogy a magyar válogatott már nem juthat tovább a csoportjában, viszont a kiesés még fenyegette, ezért is kellett nyerni az észtek ellen. Bár Dzsudzsák visszatért, de a kezdőbe nem került be, az MLSZ délutáni Twitter-posztja viszont becsapós volt, mert nem Kádár lett a csapatkapitány, hanem Szalai.

Az első helyzet az észtek előtt adódott, Vihmann fejelt Orbánt lerázva, Dibusz azonban óriási bravúrral védett. Két perccel később Orbán javított, de még hogy: Kalmár szöglete után ő fejelte az első gólunkat, először volt eredményes a lipcsei védő magyar színekben.

Az első félidő hátralévő részében további helyzeteket dolgozott ki a magyar csapat, de ezek rendre kimaradtak, az viszont látszott, hogy a letámadás nagyon ült, mert az észteket rendre sikerült megzavarni

A második félidő elején ismét Orbán fejelhetett, de ezt bravúrral kivédte az észt kapus. A vendégek nem sok vizet zavartak, a magyar csapat pedig a szemfüles Szalai révén megszerezte a második gólt, amivel el is dőlt minden.

A Nemzetek Ligáját vasárnap a finnek ellen zárja a magyar csapat, amelynek immár 7 pontja van, és idén először hozott le meccset kapott gól nélkül. Az észtek ezzel a vereséggel lecsúsztak a D osztályba, a finnek pedig az egygólos görögországi vereségük ellenére megnyerték a csoportot.

Cosimo Inguscio, a magyar válogatott másodedzője a találkozót követően elmondta, elsősorban annak örül, hogy végre nem kapott gólt a csapat.

Azt láttuk a játékosoktól, amit a felkészülés során elterveztünk. Az ellenfélnek egyetlen lehetősége volt, megérdemelt győzelmet arattunk, minden játékos a legjobbját nyújtotta”

– fűzte hozzá a szakember, aki megjegyezte, nem vállaltak különösebb kockázatot, megbecsülték helyzeteiket, melyekből rögtön az elsőt gólra váltották.

Martin Reim, az észtek szövetségi kapitánya arról beszélt, hogy a magyar csapat minden tekintetben jobb volt és megérdemelten nyert. Hozzátette, sérülések miatt a szokásosnál rövidebb volt a kispadjuk, emiatt is volt alacsonyabb színvonalú a játékuk.

Nemzetek Ligája, C osztály, 2. csoport, 5. forduló:

Magyarország – Észtország 2-0 (1-0)
Budapest, Groupama Aréna, 7000 néző
v.: Jorgji (albán)
Magyarország: Dibusz – Baráth, Kádár, Orbán, Korhut – Nagy Á., Pátkai – Nagy D. (Dzsudzsák, 65.), Kovács I., Kalmár (Kleinheisler, 84.) – Szalai (Böde, 76.).
Észtország: Aksalu – Teniste, Vihmann, Tamm, Pikk – Dmitrijev, Antonov – Ojamaa (Zenjov, 60.), Vassiljev (Purje, 82.), Luts (Puri, 77.) – Anier.
gól: Orbán (8.), Szalai (69.)
sárga: Pátkai (63.), illetve Pikk (23.), Anier (49.), Antonov (62.)

 

A csoport másik meccsén:
Görögország – Finnország 1-0 (1-0)
gól: Granlund (25., öngól)

 

A csoport állása:
1. Finnország  5  4  –  1  5-1 12 pont – feljutott a B osztályba
2. Görögország 5  3  –  2  4-4  9
3. Magyarország  5  2  1  2  7-6  7
4. Észtország 5 – 1  4  3-8  1 – kiesett a D osztályba

Orbán és Szalai fejesével vertük az észteket

Kellett az elején Dibusz óriási védése, de onnantól gyakorlatilag sima volt a meccs. Orbán harmadik meccsén megszerezte első válogatottbeli gólját, majd az első félidő hátralévő részében további helyzeteket dolgozott ki a magyar csapat, de ezek kimaradtak. A második félidő elején ismét Orbán fejelhetett, de ezt bravúrral kivédte az észt kapus. A vendégek nem sok vizet zavartak, a magyar csapat pedig a szemfüles Szalai révén megszerezte a második gólt, amivel el is dőlt minden. A Nemzetek Ligáját vasárnap a finnek ellen zárja a magyar csapat, amelynek immár 7 pontja van.

Megnyertük!

Lefújta az albán bíró, Magyarország-Észtország 2-0!

Még négy perc

Ennyi a hosszabbítás. Lőhetnénk még egyet. Bár az sem baj, ha nem kapunk.

Dzsudzsák lőhette volna a harmadikat

Böde indult meg, majd Kleinheislert találta meg, aki egyből továbtette a labdát a bal oldalon zárkózó Dzsudzsáknak, aki állítgatás nélkül lőtt – mellé.

De jó meccs lehet!

A Nemzetek Ligája A osztályában játszott horvát-spanyol amely jelenleg 2-2-re áll. A horvátok kétszer is vezettek, előbb Ceballos, majd Sergio Ramos egyenlített, vagyis két Real-játékos szerezte a spanyol gólokat.

Szalai igazi észtspecialista

Harmadik gólját szerezte a baltiak ellen. A 76. percben aztán lement a cséká, Böde állt be, a kapitányi karszalag pedig Dzsudzsákhoz került.

Szalai góljával már kettő az előny!

Nagy Ádám labdája felpörgött, az egyik észt védő kivárt, a kapus kimozdult, de nem érte el a labdát, Szalai pedig okosan átfejelte fölött. 2-0!

Az észtek változtatnak először

Ojamaa számára véget ért a meccs, Zenjov érkezett, akinek eddig 13 gólja van a válogatottban, és ezzel második a kerettagok közül, csak Vassiljev előzi meg.

Nagy mentés volt

Pátkai beadásánál Nagy Dominik elől vágta ki a labdát Teniste.

A számok árulkodóak

8-3-ra nyertük a kapuralövéseket, 5-1-re vezetünk a kaput eltaláló kísérleteket tekintve, és 57 százalékban nálunk volt a labda. Azért kellene még 1-2 gól.

Mindeközben Németországban

Az idén erősen botladozó német csapat 3-0-ra vezet az oroszok ellen. Angliában Wayne Rooney egyelőre még a kispadon vár a bevetésre utolsó válogatottbeli meccsén, de a társak nélküle is összeraktak egy kétgólos előnyt az USA ellen.

Ennyi volt az első felvonás

1-0-ra vezetünk Orán fejésével. Uraljuk a meccset, az észteknek az elején volt egy nagy helyzetük, amit Dibusz óriási bravúrral védett, azóta csak mi dolgozunk ki lehetőséget.

Nagy Dominik lövése után nagy védés

Baráth beadása után az egyik észt mintha kezezett volna, de Nagy Dominik nem reklamált, hanem levette a labdát, majd csinált egy lövőcselt, balos próbálkozására azonban leért a kapus.

A lengyeleknek még nálunk is rosszabb évük van

A vébén leégtek, és azóta sem remekelnek, most hazai pályán kaptak ki a csehektől. A találkozó egyetlen találatát a Sampdoria 22 éves középpályása, Jakub Jankto szerezte az 52. percben. A lengyeleknek ez volt sorozatban a negyedik hazai találkozójuk, de egyszer sem tudtak nyerni: az írekkel felkészülési találkozón 1-1-es döntetlent játszottak, majd a Nemzetek Ligájában kikaptak a portugáloktól (2-3) és az olaszoktól (0-1) is.

Szép akció volt

Jól építette fel a magyar csapat a támadást, végül Pátkai passza után Kalmár lőtt – nagyjából fél méter hiányzott neki a második gólunkhoz.

Olvasói sztorik