Foci

Van olyan edző, aki már kikosarazta a Real Madridot

Edzőváltással indult a hét a Bajnokok Ligája címvédőjénél: a pocsékul szereplő Realtól kirúgták Julen Lopeteguit, Santiago Solari irányítja ideiglenesen a madridiakat. Bár napok óta tartotta magát a hír, hogy a Chelsea-nél a nyáron lecserélt Antonio Conte lehet majd az állandó megoldás, állítólag a játékosok nem lelkesedtek az ötletért.

Még senki nem égett akkorát, mint a Realtól kirúgott Lopetegui
Pár hónap alatt kirúgták a spanyol válogatott, majd a Real Madrid éléről. Az elveszített El Clásico csak a folyamat végét jelentette.

Marad hát a találgatás, Florentino Pérezéknek mindenesetre két héten belül ki kell nevezniük az új vezetőedzőt. Akiről már azt is tudjuk, hogy nem Michael Laudrup lesz, az As szerint ugyanis visszautasította a felkérést.

Laudrupot most nem érdekli a lehetőség, nem tartja megfelelőnek a pillanatot egy ilyen feladathoz, főleg ahogy alakulnak a dolgok Madridban

mondta az As-nak Byram Tutumlu a korábbi játékos képviseletében.

Nem először merült fel, hogy a 104-szeres dán válogatott Laudrup vegye át a Real Madrid irányítását, de eddig egyelőre egyszer sem egyeztek meg. Ez már tényleg csak pletyka, de az As azt is írja, hogy a jelenlegi Realt katasztrófának tartja az 54 éves szakember, aki korábban két évig futballozott a klubnál, amellyel 1995-ben bajnok volt.

Michael Laudrup edzői karrierje 2000-ben indult, a dán válogatott szakmai stábjában dolgozott, majd irányította a Bröndbyt, a Getafét, a Szpartak Moszkvát, a Mallorcát és a Swansea Cityt. A walesiektől való 2014-es távozása óta két katari klubot: a Lekwiyát és legutóbb az Al Rayyant vezette. A Bröndbyvel dán bajnoki címet és kupát nyert, a Swansea-val pedig Ligakupát. Katarban is összejött egy bajnoki cím és egy kupagyőzelem. Jelenleg nincs csapata.

Nyitókép: KARIM JAAFAR / AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik