Foci

Itt a nagy fordulat: Contét megfúrták a Real-sztárok

Julen Lopetegui már nem a Real Madrid edzője, és a spanyol liga szabályzata alapján a Real Madridnak két hete van megtalálni a megfelelő embert a kispadra.

A következő négy találkozón, a Melilla elleni kupameccsen, a Valladolid és a Celta Vigo elleni bajnokin, valamin a Viktoria Plzen elleni BL-fellépésén a klub korábbi játékosa, az elmúlt időszakban a második csapatot irányító Santiago Solari dirigál majd, de a háttérben Florentino Pérez elnök nagy erőkkel keresi az új edzőt.

Az elmúlt napok hírei alapján egyértelműnek tűnt, hogy Antonio Contéval kell majd kilábalnia a Realnak a válságból, de a spanyol média szerint most megváltozott a helyzet, és az olasz edző mégsem vállalja el a munkát.

Az As a spanyol tévécsatornára, a Cuatróra hivatkozva azt írja, Conte úgy érzi, az öltözőben nem mindenki örült volna a kinevezésének.

“A tiszteletet meg kell szerezni, és mindenki tisztában van vele, milyen edzőkkel nyertünk trófeákat az elmúlt években” – nyilatkozta a csapatkapitány, Sergio Ramos a Barcelona elleni 5-1-es vereség után. Ebből azt lehet kiolvasni, hogy Ramos szerint Carlo Ancelotti és Zinédine Zidane is simulékony, a játékosok nyelvén értő edző volt, akivel a madridi sztárok is szívesen dolgoztak együtt.

Conte ezzel szemben jóval keményebb, temperamentumosabb típus, ebben hasonlít José Mourinhóra, aki bizony eléggé megosztotta a Real öltözőjét, és több hangadóval is konfliktusba keveredett.

A nyáron érkezett kapus, Thibaut Courtois állítólag meglehetősen keserűen vette a tudomásul, hogy ismét Conte lehet az edzője, mivel rossz tapasztalatokat gyűjtött a Chelsea-nél töltött közös időszak alatt, de úgy tűnik, most már megnyugodhat.

Kíváncsian várjuk, ki lesz a következő favorit, a spanyol lapokban Roberto Martínez nevét emlegetik, aki vb-bronzérmes lett a belga válogatottal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik