Foci

Mbappé megállíthatatlan, most a padról beállva lett a PSG nyerőembere

Miközben a Bajnokok Ligájában szenved a PSG (vereség Liverpoolban, döntetlen otthon a Napoli ellen), addig a bajnokságban klubrekordot jelentő tíz győzelemmel kezdtek. A 11. fordulóban a rivális Marseille-hez látogattak, és ugyan a hazaiak előtt adótt a meccs első igazán nagy helyzete, a PSG járt közelebb a gólhoz, de Strootman a gólvonalon tudott menteni Di María lövésénél.

Thomas Tuchel a 62. percig várt, ekkor cserélte be Mbappét, Choupo-Moting kezdett ugyanis. A világbajnok csatár nem várt sokat, nem sokkal később Di María kiugratását követően körbefutotta a védőjét, majd laposan a kapuba lőtt, megszerezve ezzel a párizsiaknak a vezetést. Ez volt a tizedik bajnoki gólja, ezzel ő a topbajnokságok legeredményesebb játékosa.

Eztuán a PSG megnyerhette volna a meccset, majd kissé a semmiből volt egy veszélyes lövése Amavinak, amit Areolának kellett bravúrral védenie. A 86. percben kapuba talált a Marseille, de lökés miatt nem adták meg a gólt. A végén még volt egy zsép kontrája a Párizsnak, Mbappé ugratta ki Neymart, az ő keresztbe lőtt labdáját pedig még a apuba tudta kotorni Draxler.

Nyolc ponttal vezetik a bajnokságot, a gólkülönbségük pedig 39-6. A 11 győzelem rekordbeállítás a topligákban, 1960-ban a Tottenham kezdett hasonlóan jól.

Eredmény – Ligue 1, 11. forduló

Olympique Marseille – PSG 0-2 (0-0)

Gólszerző: Mbappé (66.), Draxler (90+4.)

Nyitókép: Boris HORVAT / AFP 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik