Foci

A Real-drukkerek céltáblája felért Messiék mellé

Kevés csatár kapott annyi kritikát az elmúlt években, mint Karim Benzema, a Real Madrid francia támadója, akinek elsősorban azt rótták fel, hogy kevés gólt szerez. Való igaz, amíg Cristiano Ronaldo a Realban játszott, Benzema is alárendelte magát a portugál vezérnek, de Ronaldo távozása után elkapta a fonalat, és a bajnokságban a Girona és a Leganés ellen is duplázni tudott.

Szeptember elseje óta viszont nem tudott betalálni, így ismét kénytelen volt elviselni, hogy megtalálják az újságírók és a szurkolók, ám végül a Viktoria Plzen elleni BL-csoportmeccsen egy fejessel sikerült megtörni a góltalansági sorozatot.

A csehek elleni az 57. gólja volt Benzemának a BL-ben, amivel már negyedik az örökranglistán Ronaldo (120), Lionel Messi (105) és Raúl (71) mögött.

Ez sem hangzik rosszul, de az sem mindennapi, hogy a 30 éves csatár zsinórban a 14. idényében tudott gólt szerezni a BL-ben. Ilyen hosszú sorozatra rajta kívül csak a már említett Messi és Raúl volt képes.

Legjobb idénye a 2011-2012-es volt a BL-ben, akkor hétszer talált be az ellenfeleknek, tavaly ötször volt eredményes, az egyik gólját a Liverpool elleni BL-döntőben szerezte, amikor szemfülesen beleért Loris Karius kidobásába.

Fotó: Patricio Realpe/ChakanaNews / NurPhoto

Ajánlott videó

Olvasói sztorik