Foci

Cristiano Ronaldo szerint nem szabad lenézniük a Manchester Unitedet

A Bajnokok Ligája keddi játéknapjának felhozatalából egyértelműen kiemelkedik a Manchester United és a Juventus csoportrangadója, és nem csak azért, mert a legsikeresebb klubok közül találkozik kettő, hanem mert visszatér az Old Traffordra Cristiano Ronaldo. A portugál korábban hat éve töltött el Manchesterteben, a többi közt három bajnoki címet és egy Bajnokok Ligáját nyert a csapattal.

Mivel letöltötte az első BL-fordulóban összeszedett eltiltását, így játszani fog, meg is jelent a hétfői sajtótájékoztatón. Ezen először beszélt az elmúlt hetekben őt ért nemi erőszak vádakról.

Cristiano Ronaldo megtörte a csendet az őt ért vádakról
A Manchester United elleni BL-meccs előtt jelent meg a sajtótájékoztatón.

Amikor a mérkőzésre terelődött a szó, azt mondta, a United ugyan kemény ellenfél, de ők nyerni akarnak, mert akkor nagyon jó helyzetbe kerülnek.

Ha betartjuk, amit az edzőnk kér tőlünk, akkor mi vagyunk az esélyesek. De nem becsülhetjük alá őket.

A Juventus eddig hibátlan a BL-ben, előbb a Valenciát majd a Young Boyst verték. A United is legyőzte a svájci csapatot, a spanyolokkal viszont nem bírt (0-0), így jelenleg a Juve két ponttal előzi meg angol riválisát a H csoportban.

A többi mérkőzés

A Bayern München azt követően, hogy a hét közben a vezetőség megerősítette Niko Kovac vezetőedzőt a pozíciójában, a Bundesligában 3-1-re nyert a Wolfsburg vendégeként. A németek az AEK Athén otthonában játszhatnak, ha érvényesítik a papírformát, akkor enyhíthetik a nyomást a csapaton-

Szalai Ádám és a Hoffenheim a két mérkőzés után veretlenül első Olympique Lyont fogadja. A magyar válogatott csatár góllal hangolt a találkozóra, a Nürnberg ellen 3-1-re megnyert bajnokin a félidőben 1-0-ás hátrányban állt be, majd ő szerezte együttese harmadik gólját. Már négy találatnál jár a Bundesligában.

A BL-t sorozatban háromszor is megnyerő Real Madridnál a Levantétól elszenvedett bajnoki vereséget követően Julen Lopetegui vezetőedző menesztéséről szólnak a sajtóhírek: a spanyol szakembernek talán egy kis lélegzetvételhez juthat, ugyanis azt cseh Plzent fogadja a Santiago Bernabeu Stadionban, amely legutóbb Rómában öt gólt kapott.

A 3. forduló keddi programja

E csoport:

AEK Athén (görög)-Bayern München (német) 18.55
Ajax Amsterdam (holland)-Benfica (portugál) 21.00

Az állás: 1. Ajax Amsterdam 4 pont (4-1), 2. Bayern München 4 (3-1), 3. Benfica 3, 4. AEK Athén 0

F csoport:

Sahtar Donyeck (ukrán)-Manchester City (angol), Harkiv 21.00
Hoffenheim (német)-Olympique Lyon (francia) 21.00

Az állás: 1. Olympique Lyon 4 pont, 2. Manchester City 3, 3. Sahtar Donyeck 2, 4. Hoffenheim 1

G csoport:

Real Madrid (spanyol)-Plzen (cseh) 21.00
AS Roma (olasz)-CSZKA Moszkva (orosz) 21.00

Az állás: 1. CSZKA 4 pont, 2. AS Roma 3 (5-3), 3. Real Madrid 3 (3-1), 4. Plzen 1

H csoport:

Young Boys (svájci)-FC Valencia (spanyol) 18.55
Manchester United (angol)-Juventus (olasz) 21.00

Az állás: 1. Juventus 6 pont, 2. Manchester United 4, 3. Valencia 1, 4. Young Boys 0

Nyitókép: Oli SCARFF / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik