Foci

A magyar válogatott labdarúgót kitiltották Ukrajnából

Sándor György, a korábbi Videoton, és Újpest játékos, aki jelenleg az NBII-es Csákvár kötelékébe tartozik, nyáron részt vett a CONIFA labdarúgó-világbajnokságon. A név a FIFA által el nem ismert válogatottak seregszemléjét takarja. A kilencszeres magyar válogatott labdarúgón kívül  a 16 csapatos londoni tornán a kárpátaljai válogatott színeiben ott volt  Rácz László, a SZEOL védője, és Fejér Béla, a román élvonalban szereplő Sepsi kapusa is.

Kárpátalja az Észak-Ciprus elleni döntőben a rendes játékidőben 0-0-ás eredményt ért el, majd tizenegyesekkel 3-2-re nyertek Sándorék, ezzel elhódították a világbajnoki trófeát, de ennek az ukrán szövetség egyáltalán nem örült. Sőt!

A kárpátaljai válogatott részvétele a CONIFA világbajnokságon negatív hatással volt Ukrajnai Labdarúgó-szövetségre és  rontotta annak hírnevét, a szövetség ezért úgy döntött, a válogatott tagjai életre szóló eltiltást kapnak az ukrán szövetségtől

– nyilatkozta Vadim Kostyucsenko, az ukrán szövetség alelnöke.

A labdarúgók azon túl, hogy nem játszhatnának hazájukban, be sem léphetnek Ukrajnába.
(Sándor György és Iain Hume küzdelme, amikor barátságos labdarúgó-mérkõzésen a magyar válogatott találkozott a kanadai csapattal Székesfehérváron, a Sóstói Stadionban.
MTI Fotó: Földi Imre)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik