Foci

Orban még nem tudja a Himnuszt

Az RB Leipzig védője, Willi Orban a Görögország elleni Nemzetek Ligája-meccsen mutatkozhat be a magyar válogatottban, és ennek apropójából készített vele a klub hivatalos honlapja egy interjút.

Azt tudjuk, hogy a 25 éves játékos jelenleg csak töri a magyart, így nem ért minket meglepetésként, hogy még nem ismeri a Himnusz szövegét.

Valamit már tudok belőle, de még párszor meg kell hallgassam, hogy a többiekkel együtt tudjam énekelni

– mondta Orban, aki szeretné minél hamarabb megtanulni a szöveget. Hozzátette, alig várja, hogy bemutatkozhasson a magyar válogatottban.

A játékos szerint mindig is a német nemzeti csapatban szeretett volna játszani, ám Joachim Löw soha nem mutatott igazán érdeklődést iránta. Megjegyezte, nem volt könnyű döntés lemondania a német válogatottról, sokáig őrlődött, de eleget várt. Elmondása szerint lipcsei csapattársa, Gulácsi Péter is hatott rá, amikor elfogadta Marco Rossi meghívóját.

Van már néhány komolyabb meccs a lábamban, remélem, segíthetek a válogatottnak. Készen állok, ez egy új tapasztalat lesz, nagyon motivált vagyok

– így Orban, aki noha leginkább angolul tudja magát megértetni, a hírek szerint minden gond nélkül beilleszkedett a magyar válogatottba.

Kiemelt kép: MLSZ

Ajánlott videó

Olvasói sztorik