Foci

Ájultan dőlt el a KO-t elszenvedő angol focista

A londoni Wembley-ben játszották a Nemzetek Liga első körének egyik legnagyobb rangadóját, a világbajnokságon a negyedik helyig jutó angolok az oroszországi tornán leszereplő, a nyolcaddöntőben búcsúzó spanyolokat fogadták,

akiket először irányított a korábban a Barcával sikert sikerre halmozó Luis Enrique.

Az angolok kezdtek jobban, Luke Shaw remekül játszotta meg a középen érkező Marcus Rashfordot, aki negyedszer volt eredményes a válogatottban, és mindannyiszor hazai pályán, kezdőként talált be.

A spanyolok szinte egyből válaszoltak, a kulcs Dani Carvajal előretörése volt, és végül Saúl Niguez fejezte be az akciót. A 32. percben már a vendégek álltak jobban, az angol védelem lefagyott Thiago Alcántara szabadrúgásánál, a rövid saroknál bemozgó Rodrigo pedig pont annyira ért bele a labdába, hogy Jordan Pickford ne érhesse el.

Még a szünet előtt összejöhetett volna az egyenlítés, Rashford fejesénél azonban óriásit védett David De Gea. A második félidő elején a válogatottba 2017 márciusa után visszatérő Shaw szenvedett ronda sérülést, amikor Carvajallal ütközött,

a balhátvéd ájultan esett a földre, hosszú percekig ápolták, végül oxigénmaszkban és hordágyon vitték le a pályáról.

Később a Twitter-oldalára azt írta, hogy jól van, köszöni a támogatást, és mivel harcos, így vissza fog térni.

A meccs kissé leült Shaw sérülése után, majd az utolsó percekre felpörgött, és a csereként beállt Danny Welbeck szerzett is egy gólt, amikor De Gea kiejtette a labdát, de a holland bíró úgy ítélte meg, hogy a kapus az angol csatárral történt ütközés miatt hagyta el a labdát, így nem adta meg.

Maradt az 1-2, ami azt jelenti, hogy Anglia harminc éve először szenvedett el három vereséget egymás után, és tétmeccsen 2007 óta először kapott ki hazai pályán.

Nemzetek Ligája, A osztály:

4. csoport:
Anglia – Spanyolország 1-2 (1-2)
gól: Rashford (10.), illetve Saúl Níguez (12.), Rodrigo Machado (31.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik