Foci

Nagyot küzdött, de kikapott a finnektől a válogatott

Marco Rossi vereséggel debütált a magyar kispadon.

Marco Rossi és a magyar játékosok mindent megtettek azért, hogy ne távozzanak vesztesen Tamperéből, de úgy látszik, hogy ezúttal a finneknek volt szerencséje. A játék képe alapján talán igazságosabb lett volna a döntetlen, mivel a magyar csapat többnyire rá tudta erőltetni a játékát az ellenfélre.

Hiába volt majdnem 60%-ban nálunk a labda, nagyobb helyzetek a hazaiak előtt adódtak.

A legtöbbször helyzetbe kerülő Lang Ádám a mérkőzés után azt mondta, hogy hideg zuhanyként érte őket a korán bekapott gól. Lang pozitívumként megemlítette a kidolgozott helyzeteket, amelyeket azonban sajnos nem sikerült értékesíteni. Pátkai Máté elmondta, hogy a kapitány még a mérkőzés előtt felhívta a játékosok figyelmét, hogy a finnek nagyon agresszívan fognak játszani, a meccs elején ezt meg is tapasztalta a magyar csapat.

Marco Rossi szerint mi magunk vagyunk felelősek a saját eredményeinkért, de a felelősség elsősorban az övé. Úgy gondolja, hogy a második félidőben sikerült váltani, jobban játszottunk, mint az első játékrészben. A magyar kapitány a nyilatkozata végén megköszönte a szurkolóknak, hogy kiállnak a csapat mellett és búcsúzóul hozzátette: bizakodva várja a következő mérkőzést.

Első félidő

  • A mérkőzés elején többet volt a labda a finneknél, aminek a 7. percben meg is lett az eredménye. Egy magyar labdavesztés után a hazaiak megindultak Gulácsi kapuja felé, Pukki pedig góllal fejezte be az akciót. 1-0 Finnországnak.
  • A hazaiak ezután nem álltak be védekezni, gyorsan kidolgoztak még két helyzetet, de azokból már nem sikerült gólt szerezni.
  • A magyar csapat szép lassan talált magára, fokozatosan jöttünk a kapunk elől, a félidő végére már inkább mi irányítottuk a mérkőzést.
  • A legveszélyesebb magyar momentum Kovács István betörése volt, a Vidi támadója egy lendületes akció végén elesett a tizenhatoson belül, de Mažeika játékvezető sípja néma maradt.

Második félidő

45′ – Elkezdődött a második félidő, a magyar csapat agresszívan letámad, megpróbáljuk a labdát a finnek térfelén tartani.

47′ – Az első magyar szöglet után Lang veszélyesen érkezett. Végre magyar helyzet!

53′ – Egy finn bedobás után komoly helyzet alakult ki a magyar kapu előtt, de a védőknek sikerült tisztázni.

54′ – Rossi cserél. Stieber helyett Varga Roland a csapatban.

56′ – Az eddigi legnagyobb helyzet! Bravúr kellett a finn kapustól, Szalai Ádám majdnem egyenlített. Egy védők mögé belőtt labdára jól mozdult rá a magyar csatár, de Hradecky nagyot védett.

58′ – Kettészakad a pálya, mindkét oldalon helyzetek, nincs középpálya.

62′ – Újabb magyar csere, Kalmár Zsolt érkezik Kovács István helyére

64′ – Lovrencsics kapott sárgát, túl keményen lépett oda a finn szélsőnek.

65′ – Szabadrúgásból óriási kapufát lőttek a finnek, Toivio remekül tekerte el a magyar sorfal fölött.

66′ – Kádár szabálytalankodott sárgát érően a magyar tizenhatos előtt, ismét veszélyes szögből lőhetnek a finnek.

70′ – A hazaiak irányítják a mérkőzést, több helyzetet dolgoztak ki az elmúlt percekben, a magyar csapat nehezen jön ki a saját térfeléről. Szalai Ádámot próbáljuk megjátszani, akit a finn védők könnyen lekapcsolnak.

72′ – Hatalmas magyar lehetőség: sikerült tartósan a nyomás alá helyezni a finn kaput, Szalai nem jól találta el a labdát, amit aztán Varga próbált kapura küldeni, de végül mellé ment a magyar kísérlet.

74′ – Rossi mindent megpróbál: Sallai helyett Eppel a pályán, két csatárral támadunk, hátul már csak hárman védekezünk.

76′ – Most már egyértelműen az történik a pályán, amit a magyar csapat akar, nálunk van a labda, a finnek a saját kapujuk elé szorultak, már csak a magyar gól hiányzik.

79′ – Hiába nyomunk, kapufáig jutnak már másodjára a finnek. Pukki állt közel a gólszerzéshez, egy oldalról belőtt labdát finoman pördített a kapu felé.

81′ – Egy gyors magyar támadás után Pátkai lőhetett volna kapura, de csak magyar szöglet lett az akcióból. A szöglet utáni beadásra Lang érkezett jó ütemben de a labda végül Hradecky kezében landolt.

85′ – Csere: Robert Taylor érkezik a finn csapatba Soiri helyére

88′ – Nagyon nyom a magyar csapat, de a helyzetek rendre Hradecky kezében halnak el.

92′ – Ívelgetünk, de úgy látszik, hogy a finnek jól állják a sarat, még 2 percünk van az egyenlítésre.

94′ – Vége a mérkőzésnek, a magyar válogatott az első Nemzetek Ligája mérkőzésén kikapott Finnországtól.

Eredmény – Nemzetek Ligája, C osztály, 2. csoport:

Finnország – Magyarország 1-0

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik