Foci

Marco Rossi kitalálta mivel lepjük meg a finneket

Finnország ellen játssza a magyar labdarúgó-válogatott az új sorozat, a Nemzetek Ligája első mérkőzését szombat este 18 órától. A tamperei út előtt a Liszt Ferenc reptéren tartott sajtótájékoztatót a csapat, ahol Gera Zoltán és Stieber Zoltán állt az újságírók rendelkezésére.

Stieber Zoltán kifejezetten pozitívnak értékelte az első összetartást Marco Rossi szövetségi kapitány irányítása alatt, mert szerinte az olasz szakvezető “nagyon komoly tervet állított össze” az elképzeléseiről.

Látszik, mit akar és ez nagyon pozitív. Nem engedi közel magához a játékosokat, nagyon profi, de így elsőre még sok az új információ. Reméljük, minél többet tudunk majd belőle megvalósítani a pályán

– mondta a magyar labdarúgó-válogatott új vezetőjéről a DC United játékosa. Mondjuk az, ha a játékosok is tudják, mit akar a szövetségi kapitány, nem lehet hátrány, lévén Georges Leekensnél megtapasztalhatták azt is, milyen úgy pályára lépni, ha fogalmuk sincs a kapitány elképezéséről, a követendő taktikáról.

Georges Leekens teljes homályban van
Nagyon úgy tűnik, a kapitánynak kevés volt 4 hónap, hogy megismerje a magyar játékosokat. Hozzá képest Pintér Attila válogatottja fantasztikusan szervezettnek tűnt. Elemzés.

Gera Zoltán, aki immár az edzői stábot segíti szintén bizakodásának adott hangot.

Jó hetet zártunk. Úgy láttam, amit a kapitány eltervezett, azt végrehajtottuk, a csapat gyorsan megvalósította az elképzeléseket. Remélem, hogy ez a szombati mérkőzésen is látható lesz. Rossi sokat gyakoroltatott konkrét játékszituációkat. Jó vele együtt dolgozni, sokat lehet tőle tanulni. Sokat foglalkozik azzal, hogy különböző játékhelyzeteket, felállásokat tudjon megvalósítani a csapat, ebben mindenképpen előrelépést látok. Ha esetleg mérkőzés közben kell váltani, akkor úgy gondolom, ezt gond nélkül megtesszük, így akár meglepetéssel is tudunk szolgálni az ellenfélnek

– avatott be a részletekbe Gera Zoltán. Megjegyezzük, a sok kudarc és halovány játék után tényleg jó lenne már jó futballal és győzelemmel meglepni a szurkolókat.

A magyarok szombaton 18 órától Finnországban kezdik meg szereplésüket az először kiírt Nemzetek Ligájában, majd három nappal később a Groupama Arénában – zárt kapuk mögött – Görögországot fogadják.

Nemzetek Ligája, C-liga, 2. csoport, első mérkőzés:

Finnország–Magyarország
Tampere, Szeptember 8., szombat, 18.00, Tampere Stadion
Játékvezető: Gediminas Mažeika (LTU)20.45: Észtország–Görögország

A magyar válogatott további programja:

Szeptember 11., kedd
20.45, Budapest, Groupama Aréna: MAGYARORSZÁG–Görögország
20.45: Finnország–Észtország
Október 12., péntek
20.45, Athén: Görögország–MAGYARORSZÁG
20.45: Észtország–Finnország
Október 15., hétfő
20.45, Tallinn: Észtország–MAGYARORSZÁG
20.45: Finnország–Görögország
November 15., csütörtök
20.45: Görögország–Finnország
20.45: Budapest, Groupama Aréna, MAGYARORSZÁG–Észtország
November 18., vasárnap
20.45: Budapest, Groupama Aréna, MAGYARORSZÁG–Finnország
20.45: Görögország–Észtország

A magyar válogatott kerete:

Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Kovácsik Ádám (Mol Vidi FC)
Védők: Kádár Tamás (Dinamo Kijev), Vinícius (Mol Vidi FC), Lang Ádám (CFR Cluj), Bese Barnabás (Le Havre), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Fiola Attila (Mol Vidi FC), Litauszki Róbert (Újpest FC), Tamás Krisztián (Mol Vidi FC)
Középpályások: Kleinheisler László (FK Asztana), Kalmár Zsolt (DAC), Kovács István (Mol Vidi FC), Pátkai Máté (Mol Vidi FC), Nagy Ádám (Bologna), Nagy Gergő (Bp. Honvéd FC)
Támadók: Szalai Ádám (Hoffenheim), Sallai Roland (Freiburg), Sallói Dániel (Sporting Kansas City), Stieber Zoltán (D.C. United), Varga Roland (Ferencváros), Eppel Márton (Kajrat Almati)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik