Foci

Új testületet állított föl az MLSZ

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) hivatalos honlapján tette közzé, hogy új szakmai bizottságot hozott létre. A szakmai testület feladata, hogy a különböző folyamatokat összehangolja, stratégiai döntésekben tanácsot adjon, valamint elemezze a magyar futball helyzetét.

Az elnökség szándéka továbbá, hogy a testület működésének köszönhetően, a szakmai megújulás jegyében 2020-ig fejlődjön a labdarúgás szakmai bázisa, az edzők gyakorlati és elméleti felkészültsége, és megvalósuljon a labdarúgás vezetésének generációváltása, megújuljon a labdarúgást meghatározó szakmai, kulturális és morális környezet.”

– olvasható a közleményben.

Mindemellett külföldi tanácsadók bevonásával hamarosan szakmai igazgatói és akadémiai igazgatói képzést is indít majd az MLSZ. A testület félévente értékeli az NB I-es bajnokság szakmai színvonalát, és az MLSZ sportigazgatóság teljesítményét – beleértve a szövetségi kapitány, a sportigazgató, az utánpótlás-szakágvezető, valamint  az edzőképzési igazgató beszámolóját is.

A testület összetétele:

– A testület vezetője Nyilasi Tibor, az MLSZ elnökségi tagja, korábbi 70-szeres válogatott, ezüstcipős labdarúgó, magyar bajnok edző lett.
– Dárdai Pál, Egervári Sándor, Gellei Imre (korábbi szövetségi kapitányok)
– Fehér Csaba, 41-szeres válogatott labdarúgó
– Fórián Zsolt, korábbi NB I-es játékos, a Mol Vidi FC utánpótlásának szakmai igazgatója
– Hajnal Tamás, 59-szeres válogatott labdarúgó
– Gera Zoltán, 97-szeres válogatott labdarúgó
– Kovács Kálmán, 56-szoros válogatott labdarúgó, jelenleg testnevelő tanár
– Lőw Zsolt (a PSG másodedzője)
– Markó Edina (női szövetségi kapitány, pro-licences edző)
– Szabics Imre (az osztrák válogatott másodedzője)
– Takács Mihály, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia igazgatója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik