Foci

Mo Szalah kibukott az egyiptomi szövetségre

Forr a levegő Mohamed Szalah és az Egyiptomi Labdarúgó-szövetség (EFA) körül. Már áprilisban összezördültek a felek, amikor a szövetség megjelentett egy közös képet és videót a Liverpool játékosával és a csecsen vezetővel, Ramzan Kadirovval. A futballistát annyira felzaklatta az eset, hogy fontolgatta a válogatottból való távozást is.

Szalah azt fontolgatja, hogy otthagyja a válogatottat
A csecsen elnök őt használta fel, hogy saját magát népszerűsítse, és ez felzaklatta Egyiptom nemzeti hősét.

Korábban egyébként közzétett már az EFA egy olyan csapatfotót is, amely Szalah egyik szponzorának rivális cégét reklámozta. Az egyiptomi támadó érhető módon nem örült a fejleményeknek és bár a szövetség kommunikációja szerint minden a legnagyobb rendben, Szalah kifakadt Twitter-oldalán.

Egy labdarúgó-szövetségtől természetes, hogy megoldást keres a játékosok problémáira, megnyugtatja őket. Ám én itt éppen az ellenkezőjét látom. Az nem természetes, hogy figyelmen kívül hagyják az én és az ügynököm leveleit. Nem tudom, miért van ez. Nincs elég időtök, hogy válaszoljatok?

Szalah ügynöke is a közösségi médiában tette közzé ügyfele álláspontját: a Liverpool ásza arra kér garanciát, hogy a korábbi esetekkel ellentétben a futballista hírneve nem szenved csorbát többé. Amennyiben nem lesz előrelépés az ügyben, könnyen lehet, hogy Szalah lemondja a válogatottságot.

Egyiptom legközelebb szeptember 8-án Niger ellen lép pályára az Afrikai Nemzetek Kupája selejtezőjében.

Nyitókép: Robbie Jay Barratt – AMA/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik