Foci

Kisfiú szaladt a pályára a Liverpool nyitómeccsén

Különös közjáték akasztotta meg a Liverpool idei első bajnokiját vasárnap délután. Jürgen Klopp csapata hazai pályán fogadta a West Ham United és a találkozó 81. percében egyszer csak egy tizenéves kissrác rohant be a pályára. Az eset annyira váratlanul ért mindenkit, hogy biztonsági őrt nem is nagyon lehetett látni a fiú körül.

A pályára szaladó drukkernek egyetlen célpontja volt: a csapat egyik legnagyobb sztárja, Mohamed Szalah. Az egyiptomi hamar felismerte, hogy nem akar rosszat a fiatal szurkoló, így aztán magához ölelte, jelezte a pályaőröknek, hogy nem kell aggódni és valamit a rajongó fülébe suttogott. Ezután a fiú lement a pályáról, a meccs pedig folytatódhatott.

A Liverpool rendkívül magabiztosan nyerte meg egyébként a mérkőzését 4-0-ra. Szalah a 19. percben szerzett vezetést, majd a félidő előtt Sadio Mané is betalált. Fordulás után a szenegáli rúgott egy lesgólt, amit megadott a játékvezető, a hajrában pedig Daniel Sturridge 20 másodperccel becserélése után gólt is lőtt, első labdaérintéséből.

A nap másik mérkőzésén, a Southampton-Burnley találkozón nem esett gól, az Arsenal-Manchester City rangadót pedig csak cikkünk születésekor kezdték el.

Eredmények – Premier League, 1. forduló, vasárnap

Liverpool – West Ham 4-0 (2-0)
Gólszerző: Szalah 19., Mané 45+2., 53., Sturridge 88.

Southampton – Burnley 0-0

Nyitókép: Laurence Griffiths/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik