Foci

Dárdai játékosa akkora gólt lőtt, hogy mindenki a fejét fogta

A Bundesliga-rajt előtt a csapatok még kaptak egy lehetőséget, hogy élesben próbálgassák a felállást, hiszen a hétvégén a német kupa első fordulójára került sor.

Ilyenkor az alsóbb osztályú csapatok rendre nagyon felszívják magukat, a címvédő Frankfurt ezt a saját bőrén tapasztalta meg, de nem volt épp könnyű dolga Gulácsi Péter klubjának, az RB Leipzignek, vagy a Borussia Dortmundnak se.

Dárdai Pál csapata, a Hertha BSC a harmadosztályú Braunscchweig vendége volt,

és a német válogatottal a vébén is szereplő Marvin Plattenhardt akkora gólt lőtt az első félidő végén, hogy az mindenkit sokkolt a helyszínen.

Egy beívelt szabadrúgás után a hazaiak kapusa öklözte ki a labdát, amit pont jó lett Plattenhardtnak, akinek a balos kapáslövése esztétikai élménynek sem utolsó.

Dárdai nagy mosollyal fogadta a gólt, és látszik, hogy az egyik Hertha-játékos, valamint a kapu mögött ácsorgó egyik braunschweigi is a fejét fogta, amikor észlelték, mi lett a lövés vége.

A Braunschweig a hajrában egyenlíteni tudott, de erre Vedad Ibisevic gyorsan válaszolt, így a Hertha 2-1-es győzelemmel jutott a második fordulóba.

Dárdai, a 93. percben becserélte a fiát, Palkót, akinek sok idő már nem jutott, de legalább elmondhatta magáról, hogy tagja volt a továbbjutó csapatnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik