Foci

Ennél jobban nem tudta volna kicentizni a Dortmund a továbbjutást

Nagyon kevés híja volt, hogy a Borussia Dortmund rögtön első tétmérkőzésén óriásit égjen. A hétfő esti Német Kupa-mérkőzésen ugyanis a másodosztályú Greuther Fürth ellen a 95. percben sikerült valahogy kibrusztolni, hogy hosszabbításra mentse a BVB a találkozót.

A vendégek számtalan helyzetet dolgoztak ki a kupameccsen, azonban sorra szúrták el a jobbnál jobb akciókat. Felbátorodott a hazai csapat, ahogy telt az idő, egyre inkább elhitte a Fürth, hogy van keresnivalója. Hát még akkor, amikor Sebastian Ernst a 77. percben vezetést szerzett?

Görcsösen, erőlködve próbálta valahogy bevenni az ellenfél kapuját a Dortmund, de csak nem akart megszületni az a gól. Végül az utolsó utáni pillanatban, a 95. percben lőtt kapuba egy beívelést a csapat új játékosa: Axel Witsel.

Jöhetett a hosszabbítás, ahol újfent nem brillírozott a Dortmund, aztán stílusosan újra úgy lőtt gólt, mint a “rendes játékidőben”, vagyis az utolsó pillanatban Jadon Sancho betört az ellenfél tizenhatosára, majd kihagyhatatlan helyzetbe hozta Marco Reust.

A Dortmund így megúszta a kínos vereséget, de meggyőzőnek közel sem nevezhető teljesítményt nyújtott a szezon első meccsén.

Eredmények – Német Kupa, 1.forduló

Greuther Fürth – Borussia Dortmund 1-1 (0-0) – hosszabbítás után 1-2
Braunschweig – Hertha 1-2 (0-1)
Paderborn – Ingolstadt 2-1 (2-0)
Cottbus – Freiburg 1-1 (1-0) – hosszabbítás után 2-2, büntetőkkel a Freiburg jutott tovább

Nyitókép: Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik