Foci

Dárdai: Most még nem érzem úgy, hogy mennem kellene

122 nap elteltével győzött ismét hazai pályán a Hertha, amely a Bundesliga hétvégi fordulójában 2-1-re verte a sereghajtó Kölnt. Dárdai Pál csapata jelenleg a 9. helyen áll, négy körrel a vége előtt 9 pont az előnye az osztályozós helyen álló Freiburg előtt, a magyar edző azonban még nem akarja ünnepelni a bennmaradást, majd csak akkor fogja, ha ez matematikailag is eldőlt.

“Rajtam nincs nyomás. Én elemzek, dicsérek, kritizálok, örülök, mérgelődöm, ám nem izgulok. Amíg a meccsek többségén működik, amit eltervezünk, amíg az edzésen minden flottul megy, amíg hajtanak a srácok, addig nincs okom idegeskedni.

Majd ha nem azt csinálják, amit kérek, ha nem teszik oda magukat rendesen, ha a riválisok feltörlik velünk a padlót, akkor bosszús leszek. Ám ettől messze vagyunk”

– nyilatkozta Dárdai a Nemzeti Sportnak adott interjúban.

Az edző mindig megvédi a játékosait, de ha valakin azt érzi, hogy rossz napja van, azt gond nélkül lekapja a pályáról, ez történt a 23 éves Mitchell Weiserrel is a Köln ellen, aki a félidőben az öltözőben maradt. “Tisztában van vele, hogy aki megsértődik, az nálam rosszul jár. Az edzéseken és a meccseken bárki bizonyíthatja, hogy helye van a csapatban. Sok mindent eltűrök, de a nyavalygást nem”.

Dárdai a Berlinben végzett munkájával elérte, hogy akadnak ajánlati más kluboktól, de saját bevallása szerint, ezeken még csak el sem töpreng.

“Amit korábban is hangoztattam, ma is igaz: edzőként még sok a tanulnivalóm. Palkó és Marci fiamat már nem nagyon kell óvni, de Bence még kicsi, egy ideig szeretnék mellette maradni. Most még nem érzem úgy, hogy mennem kellene.

Kétezer méterre lakom a pályától, ha fitt vagyok, átgyalogolok, ha fáradt, biciklivel megyek. Lehet, hogy nem én vagyok a legjobban kereső edző az élvonalban, de hogy az egyik legboldogabb, az tuti”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik