Foci

A Vidi büszkén küzd a magyar fociért

A magyar bajnok Vidi újabb bravúrt ért el a Bajnokok Ligája-selejtezőben: a fehérváriak kedd este a Malmö otthonában harcoltak ki 1-1-es döntetlent, így kedvező helyzetből várják a jövő keddi, felcsúti visszavágót.

A Vidi nagyot küzdött, karnyújtásnyira a Bajnokok Ligája előszobája
A magyar csapat fegyelmezett védelme és egy egyéni klasszis elintézte, hogy a Panchóban még legyen miről beszélni.

Marko Nikolic, a Vidi vezetőedzője szerint kemény, fizikális mérkőzést vívtak jó hangulatban, az első félidőben szerinte kifejezetten jól játszottak, a másodikban kicsit beszorította őket a svéd rivális, de a bekapott gól után rendezni tudták a sorokat, kapufát lőttek és ki is egyenlítettek.

Egy jó idegenbeli eredménnyel térünk haza. Mindkét csapat előtt nagyon kemény visszavágó áll, még semmi nem dőlt el ma este. Ahogyan korábban is mondtam, a Vidi egy harcos csapat, amely büszkén küzd a klubszínekért és a magyar fociért. Ezt folytatjuk a jövő héten és tovább küzdünk az álmunkért, azaz azért, hogy csoportkörben játszhassunk. Köszönjük szépen a szurkolóinknak, hogy ide is elutaztak és biztattak minket

mondta Nikolic, aki nem akart a játékvezetéssel foglalkozni, szerinte Matej Jug összességében következetesen vezette a találkozót.

Az összefoglaló:

Uwe Rösler, a Malmö vezetőedzője sem akart a játékvezetésre külön kitérni, mert mint mondta: szeretne leülni a jövő héten is a kispadra.

Ajándékoztunk egy gólt az ellenfélnek, mert úgy gondolom, hogy a második félidőben jobbak voltunk. Nem alakult számunkra meglepően a mérkőzés, nagyjából olyan módon alakult, amire számítottunk, de a kontrákból veszélyes volt ellenfelünk. A játékosok letörtek voltak, de én nem vagyok az, mert hiszek a csapatban és hiszem azt, hogy elmegyünk Magyarországra és továbbjutunk a következő körbe. Mindig szereztünk gólt eddig idegenben, bízom benne, hogy ez most sem lesz máshogy. Lehet, hogy van egy kis előnye a Vidinek, de még nincs lefutva semmi. Bízom benne, hogy a második mérkőzésen jobb bíráskodás lesz.

A meccs fehérvári hőse Loic Nego volt, a francia a 71. percben, Juhász Roland ívelése után küzdött meg a svéd védőkkel, majd lőtt szépen a léc alá. Az eredmény szerinte nem rossz, de még nem érték el a céljukat, várják a visszavágót.

Természetesen boldog vagyok a gól miatt, de a lényeg az, hogy a csapat jó eredményt ért el! Mindig elmondom, hogy ebben a történetben nem az egyének a fontosak, hanem a csapat. Sokat tettünk kedd este a győzelemért, ami bár nem sikerült, így sem lehetünk elégedetlenek. Le a kalappal mindenki előtt, kezdve Kovácsik Ádámtól egészen azokig, akik csereként álltak be, mindenki hozzátette a magáért a meccshez. Nem olyan gyakran történik meg velünk, hogy közel 20 ezer szurkoló előtt játszunk, de ez nem hatott ránk bénítóan, sőt!

A visszavágót jövő héten kedden, 20 órától rendezik. Ha a Vidi továbbjutna, akkor bejutna a playoff-körbe és minimum az Európa Liga főtábláján ott lenne. Kiesés esetén az Európa Liga-selejtező playoffköre következik.

Eredmény – Bajnokok Ligája-selejtező, 3. forduló, 1. mérkőzés

Malmö, 17 209 néző, v.: Jug (szlovén)

Malmö (svéd)-Vidi FC 1-1 (0-0)

Malmö: Dahlin – Larsson, L. Nielsen, Bengtsson (Brorsson, 31.), Safari – Traustason (Lewicki, a szünetben), Bachirou, A. Christiansen, Rieks – Antonsson (Gall, 80.), Rosenberg

Vidi FC: Kovácsik – Fiola, Juhász R., Vinícius, Stopira – Nego, Hadzic – Lazovic (S. Scepovic, 89.), Kovács I. (Pátkai, 78.), Nikolov – M. Scepovic (Varga J., 82.)

gólszerzők: A. Christiansen (62.), illetve Nego (71.)

sárga lap: Safari (12.), Bachirou (23.), Lewicki (75.), illetve Nikolov (54.)

Nyitókép: MTI/EPA/Andreas Hillergren

Ajánlott videó

Olvasói sztorik