Foci

Nagy nehezen kiizzadta a továbbjutást a Vidi

A MOL Vidi FC bejutott a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójába, mivel az idegenbeli 1-1 után kedd este 2-1-re nyert a luxemburgi Dudelange ellen Felcsúton.

Rendkívül paprikás hangulatú mérkőzést játszottak a felek, amely sajnos nem a szép futballról szólt. A mérkőzésen a magyar bajnok szerzett vezetést aránylag hamar, a 18. percben. Egy ívelés után Loic Nego lövését még blokkolták a luxemburgi védők, ám az érkező Danko Lazovics a jobb alsó sarokba gurított okosan.

A Vidi nem erőltette meg magát, hogy újra gólt lőjjön, viszont nem is birtokolta sokat a labdát, így volt alkalma kibontakozni a Dudelange-nak is. Végül a második félidőben egy bődületes Vinícius Paulo-hiba után Clement Couturier labdát szerzett a magyar tizenhatos előtt és kiegyenlített.

Megrázta magát a Vidi, négy perc alatt újra vezetést is szerzett, Lazovics rendkívül pontos középre kanyarított labdáját Nego a kapufára vágta, az érkező Marko Scsepovics valahogy betuszkolta a kapuba. Ezután egyre nyomasztóbb vendég fölény alakult ki, a mérkőzés hajrájára teljesen beszorult a Vidi és bizony Kovácsik Ádámnak több hatalmas bravúrt kellett bemutatnia, hogy 2-1 maradjon az eredmény. Emellett a magyar csapat nem állt hadilábon a szerencsével sem.

Az utolsó pillanatokban egy horrorisztikus belépő is borzolta a kedélyeket, Bryan Melisse miután elrúgta a labdát, páros lábbal szállt bele Pátkai Máté gyomrába. A játékvezető azonnal kiállította.

Nem volt szép játék, nem volt meggyőző siker, sőt szerencsés a továbbjutás, de a Vidi készülhet a Ludogorec elleni párharcra.

Bajnokok Ligája, selejtező, 1. forduló, visszavágó:

Vidi FC – Dudelange 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Lazovics 18., M. Scepovic 58., illetve Couturier 54.
Kiállítva: Mélisse 93.
Továbbjutott: a Vidi FC, 3-2-es összesítéssel

Kiemelt fotó: Bodnár Boglárka/MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik