Élő Foci

A Vidi az utolsó akadályban bukott nagyot

Szétkontrázta a Partizan Belgrád a Videotont az Európa Liga utolsó selejtezős párharcának visszavágóján. A Vidi erősen kezdett, de a szerbek korán betaláltak, és még egy pirosat is megúsztak.

A gól nélküli első, belgrádi meccs után reménykedve várta a hazai visszavágót a Videoton a Partizan ellen az EL utolsó selejtezőkörében. Erre a meccsre már elutazott a szerbek félelmetes ultracsoportja, a Grobari, azaz Sírásók, akik Belgrádban éppen a korábbi balhéik miatt nem láthatták a csapatukat.

A Sírásók – MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A Videoton erősen kezdett, soraiban az első meccsen sérülés miatt lecserélt játékosaival, az első 12 percben vagy féltucat nagy helyzetet dolgozott ki. Igen ám, de közben a Partizan egy kontrából betalált (Suljic adta el előtte a labdát), és innentől kezdve lépéskényszerbe került a Vidi.

A több kockáztatás nem tett jót a hazaiaknak, jött egy húszperces periódus, amikor a Partizan lényegében átrohant az ellenfelén: előbb Soumah növelte az előnyt, majd Djurdjevics használta ki a két egymás utáni zicceréből a másodikat.

Közben, 0-2-nél még jöhetett volna egy fordulat, Osztojics csúnyán elütötte az egyedül kapura rontó Suljicot, de piros lap helyett csak sárgát kapott. De Marriner játékvezető másképp döntött, és innen érezni lehetett, hogy a Partizan többet nem hibáz.

Nem is tette: a szünetre 3-0-s előnnyel mehetett, majd a második félidő Juhász Roland korai kiállítása miatt jóval érdektelenebbre sikerült. A Videoton próbálkozott becsülettel, de a Partizan uralta a játékot, Djurdjevics pedig volt annyira motivált, hogy ne nyugodjon, míg meg nem szerzi a második gólját.

A Videoton 4-0-al búcsúzott Európától, és bár a párharc mindkét mérkőzése alakulhatott volna másképp (az első meccs legvégén Pátkai Máté közeli lövését nagy bravúrral védte Sztojkovics kapus), a maradék közel három óra alapján a szerb továbbjutás megérdemelt.

Európa Liga, 4., utolsó selejtezőkör, visszavágó:

Videoton-Partizan Belgrád 0-4 (0-3)
Felcsút, Pancho Aréna, 3000 néző, v: Marriner (angol)
Videoton: Kovácsik – Nego, Juhász R., Fiola, Stopira – Suljic (Szabó B. 77.), Pátkai, Hadzic, Henty (Géresi 46.) – Scsepovics (Maric 62.), Lazovics
Partizan: Sztojkovics – Vulicsevics, Nemanja G. Miletics, Osztojics, Nemanja R. Miletics – Jankovics (Pantics 77.), Radin, Everton, Soumah (Ilics 64.) – Tawamba (Djurikovic 71.), Djurdjevics
gól: Tawamba (6.), Soumah (23.), Djurdjevics (35. és 87.)
sárga lap: Juhász (44.), Pátkai (55.), Fiola (85.), ill. Osztojics (26.), Everton (81.)
piros lap: Juhász (47.)
Az első mérkőzés 0-0 lett, továbbjutó a Partizan, 4-0-al.

21:49

Némi szerb tiki-taka után vége a meccsnek. A Partizan jobban érzett rá erre a meccsre, összességében megérdemelten jutott tovább.

21:47

Két perc hosszabbítás. Harmincnak jobban örülnénk.

21:44

Djurdjevics csak meglövi az újabb gólját, 4-0. Még a Real Madrid is csak 3-0-ra tudta legyőzni az 1985-ös Vidit az UEFA-kupa döntőjében. (Visszavágó Madridban 0-1, gól: Májer.)

21:43

A lelátón Bernd Storck szövetségi kapitány töpreng.

21:42

Kemény belépő Fiolától, ez is sárga. Belül az utolsó öt percen.

21:41

Megint Djurdjevics verekszi ki a ziccert, de most Kovácsik nagyot véd.

21:41

Pátkai azért próbálkozik lelkesen, de ez a lövése most mellé megy.

21:39

Djurdjevics szórakozik el egy olyan helyzetet, amiből az első félidőben két gólt lőttek volna.

21:36

Everton kap sárgát, amiért beleszállt Maricba.

21:32

Mindkét csapat kihasználja az utolsó cseréjét szűk negyedórával a lefújás előtt, itt Szabó Bence, ott Pantics érkezik.

21:30

Két kulcspont volt, ahol nagyon megváltozhatott volna a párharc: az első meccs végén Pátkai Máté ziccerénél, a itt a visszavágón pedig Osztojics elmaradt kiállításánál. Másfelől ott volt az 180 perc összes többi része, ahol meg élesebb, felkészültebb, koncentráltabb volt a Partizan.

21:23

Mind kényelmesebb labdaterelés, egy ideje nincs helyzet, érthető, hogy egyik csapat sem erőltet semmit most már igazán. A Partizan látványosan kevésbé koncentrál már a helyzeteknél.

21:21

Csere mindkét oldalon, Marko Nikolics edző talán már a hétvégi, Ferencváros elleni rangadóra készül.

21:17

Alig egyórányi játékon innen két Videoton-helyzet, egy olyan figura, amiből a Partizan gólokat szerzett az első félidőben, aztán Pátkai távoli lövése.

21:15

Labdázgat a Partizan, vége a partinak, ez már csak levezetés. Pátkai majdnem összeszedett egy második sárgát, de megúszta.

21:12

Közben folyamatosan támad most már a Partizan, itt nincs sok kérdés, idén sem lesz magyar csapat BL/EL-főtáblán.

21:06

Everton bátran vállalkozik 30-ról is, de a labda szerencsére elkerüli a bal sarkot.

21:04

Borzalmasan indul a második félidő: Juhász Rolandot második sárgával kiállítják, így már szépíteni is nehéz lesz.

20:49

A szünetben Géresi Krisztián váltja a sérült Hentyt.

20:48

A Partizan harmadik gólja:

20:45

Már teljesen kontrollálja a meccset a Partizan, így telik le a ráadás maradéka. 45 perc alatt négyet kellene lőnie a Videotonnak. És főleg nem kapni többet.

20:45

Három perc ráadás az első félidő végén.

20:44

Ezzel lett 0-2:

Olvasói sztorik