Foci

A Sevilla tartalékosan áll ki az Újpest ellen

Továbbra is bizonytalan, hogy a Sevilla legjobb játékosai pályára léphetnek-e az Újpest FC ellen a labdarúgó Európa Liga-selejtező második fordulójának első mérkőzésén.

A spanyol klub honlapjának beszámolója szerint az argentin Gabriel Mercado és Éver Banega, a dán Simon Kjaer és a kolumbiai Luis Muriel orvosi kivizsgáláson esett át, és az eredmények ismeretében kijelenthető, hogy fizikálisan jó állapotban tértek vissza a világbajnokságot követően, így nincs akadálya, hogy Pablo Machin vezetőedző benevezze őket a találkozóra.

A szakember némileg árnyalta a képet, és elmondta, hogy az oroszországi tornát megjárt futballistáik keveset edzettek, nincsenek a legjobb formában, de talán az egyikük pályára léphet az odavágón.

Korábbi sérülését követően már Jesús Navas is teljes értékű edzésmunkát végez, egy hiányzója mégis lehet a spanyol csapatnak, ugyanis a francia Ibrahim Amadou combfájdalmak miatt nem edzett. Az edző hozzátette, az új idény elején, vagyis egy új időszak kezdetén járnak, ezért rendkívül nagy szükségük lesz szurkolóik biztatására.

Minden csapat megérdemli a tiszteletet, ezt természetesen mi is megadjuk az Újpestnek. Jó játékkal jutottak tovább, játékosai fizikálisan erősek, magasak, szélsőik pedig gyorsak

– vélekedett Machín. Hangsúlyozta, minőségi ellenfélnek tekintik a magyar csapatot, mert ha nem így tennének, azzal előnyt adnának az Újpestnek. Mint kifejtette, céljuk, hogy ők irányítsák a játékot, ezért a védekezésüket is feljebb tolják a szokásosnál.

A klub honlapja szerint az Újpest FC elleni mérkőzést felvezető sajtótájékoztatón csak egy rövid időszakot szenteltek magának a meccsnek, az újságírók inkább a Sevilla nyári felkészüléséről és a következő szezon terveiről faggatták az edzőt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik