Foci

Tajti Mátyás: Itthon sztár voltam, Barcelonában a legnagyobb nulla

A napokban jelentette be a DVTK labdarúgócsapata, hogy náluk folytatja a 20 éves középpályás, Tajti Mátyás. A Puskás Akadémián nevelkedő Tajtira 15 évese figyelt fel a Real Madrid és a Barcelona, ő a katalánok akadémiájára ment, ahol két évet töltött el.

Az M4-nek azt mondta, hogy a Barcánál ki akarták közösíteni, a pályán kívül gondjai voltak, ezek pedig kihatással voltak a játékára is. Azt mondja, itthon semmi problémája nem volt, játszott a csapatában és a válogatottban is, viszont szüksége volt erre a pofonra, mindenki ajánlja, hogy próbálja ki magát külföldön.

Aki itthon játszik és nagy tehetség, az megszokja, hogy ő a sztár a csapatban és mindenki odafigyel rá. Nekem is ugyanez volt, de így, hogy kimentem, a legnagyobb nulla voltam ott, és innen kellett felmászni. Meg kell tanulni, hogy hogyan lehet felmászni, hogyan lehet odaérni, hogy ott is legyél valaki

mondta Tajti, aki az elmúlt két évben már a Málaga utánpótlásában focizott és a barcelonai évek miatt már sokkal felkészültebben érkezett, beszélte a nyelvet, hamar be is fogadták.

Bár korábban azt mondta, csak a pályafutása végén térne csak haza az NB I-be, most 20 évesen mégis Magyarországra igazolt, ahhoz a klubhoz, ahol az édesapja, Tajti József a sportigazgató. Tajti Mátyás azt mondta nem csak ez, hanem a vezetőedző, Fernando Fernández személye is.

Ismertem már Malagából, ő is ismert engem, rengeteg meccsemet megnézte. Nagyon megörültem, amikor hívott, mert már váltani akartam, mert kiesett a Malaga az első osztályból. Pont kapóra jött, hogy hívott, és akkor nem volt kérdés, hogy idejövök.

A DVTK az Európa Liga-selejtező első körében kiesett Ferencváros otthonában kezdi majd a szezont, vasárnap 17.30-tól.

NB I-rajt: Kisvárda az új Felcsút
Az NB I újoncánál szürreális módon 11 légióst igazoltak a nyáron. A címvédő Vidivel kezdenek szombaton.

Fotó: dvtk.eu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik