Foci

Wenger: Talán életem hibája volt 22 évig az Arsenalnál maradni

Egy francia rádiónak nyilatkozott az Arsenalt 1996 és 2018 között irányító francia sztármenedzser, Arséne Wenger. A 68 éves szakember elég borongós interjút adott, hiszen a beszélgetés során inkább a saját hibáiról beszélt, amelyek megnehezítették a saját és családja életét is.

Bánom, hogy mindent feláldoztam a sikerért, és ezzel sok embert megbántottam. Elhanyagoltam a családom, a barátaimat, a hozzám közeli embereket. A megszállott ember legmélyen tudja, hogy önzően viselkedik, hogy elérje a céljait. De ezzel egyszerűen nem tud mit kezdeni. Sokszor megkérdezték már tőlem, hogy vajon Thierry Henry vagy Patrick Vieira jó edzők lesznek-e vagy sem? Mindenünk megvan, okosak, értik a futballt, át tudják adni a tudásukat. A kérdés inkább az: képesek lesznek-e a sikerért mindent és mindenkit beáldozni?

így Wenger. Érdekes, hogy a francia a két volt játékosát hozta fel: Henry épp a világbajnokság után jelentette be, hogy felhagy a szakkommentátori munkájával, és az edzősködésre koncentrál, míg Patrick Vieira a New York City FC után 2018 nyarán Nizzába szerződött vezetőedzőnek.

A csattanó viszont még csak most jön: Wenger – nevetve – azt mondta, élete legnagyobb hibája talán az volt, hogy 22 éven át irányította az Arsenalt.

Hogy ez mennyire vicc, vagy mennyire gondolja így, talán csak ő tudja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik