Foci

Franciaországból érkezik az Arsenal új edzője

Párizsból érkezik az Arsenal új edzője, aki nem más, mint Unai Emery. A londoniak kispadja azért ürült meg, mert az 1996 óta hivatalban lévő Arsene Wenger jelezte, hogy részéről ennyi volt. Sokáig úgy tűnt, a kub korábbi játékosa, a Pep Guardiola mellett ebben a szezonban a Manchester City másodedzőjeként dolgozó Mikel Arteta lesz a befutó, végül mégis a 46 éves Emeryre esett a vezetőség választása.

Aki legnagyobb sikereit a Sevillával érte el, amellyel zsinórban háromszor nyert meg az Európa Ligát, legutóbbi klubjával, a PSG-vel pedig francia bajnok lett idén, és begyűjtött mellé két francia kupát, két Ligakupát és két Szuperkupát.

A PSG vele szerette volna összehozni a nagy áttörést Európában, de ez nem sikerült, emlékezhetünk, hogy tavaly a hazai 4-0 után óriásit zakózott a párizsi csapat a barcelonai visszavágón, idén pedig kettős vereséggel esett ki a címvédő Real ellen a nyolcaddöntőben.

Az Arsenalnál sem vár rá könnyű feladat, hiszen azt várják tőle, hogy a Wenger-éra után felépítsen egy olyan csapatot, amely igazi kihívója lehet a Premier League többi nagyágyújának. Az Arsenal hatodik helyen zárt a bajnokságban, így az ősszel ismét az Európa Ligában szerepelhet, amelyben idén az elődöntőig jutott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik