Foci

Nikolics Nemanjának üzent a magyar válogatott új kapitánya

Az M4 Sportnak nyilatkozott a magyar válogatott új szövetségi kapitánya, Georges Leekenst váltó Marco Rossi. Az 53 éves olasz szakember elmondta, minden nagyon gyorsan történt, csak néhány nappal ezelőtt hívta fel a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke, Csányi Sándor. Ismét elmondta: szeretné, ha Magyarországon olyan hangulat lenne, mint 2016-ban, az Európa-bajnokság alatt.

Egy héttel ezelőtt hívott fel Csányi Sándor, tegnap tárgyaltunk, nagyon büszke vagyok rá, hogy a magyar válogatott szövetségi kapitánya lehetek. Minden szakember, aki a magyar fociban dolgozik, a válogatottról álmodik, én is. (…) A keretben nem lesznek nagy változások, lépésről lépésre szeretném beépíteni a fiatalokat. Nem lesz azonban idő a kísérletezgetésre, azonnal tétmérkőzésen kell bizonyítanunk. Szeretném visszahozni azt az érzést, amit átéltem az Eb alatt

– mondta Rossi.

A Csakfoci beszámolója szerint az új kapitány, amikor Nikolics Nemanja esetleges visszahívásáról beszélt, elég kemény üzenetet fogalmazott meg a nemzeti csapattól nemrég visszavonuló, az amerikai karrierjére fókuszáló támadó felé.

Olyan játékosokra van szükségem, akik nagyon motiváltak, nemcsak szavakban, hanem tettekben is. Mindenkinek büszkének kell lennie arra, hogy a magyar válogatott mezét viseli, és nem csak a sajtóban.

Végezetül elmondta, hogy szeretné a szurkolók segítségét kérni, illetve újból kijelentette: nem ígéri, hogy minden meccset megnyernek, de mindent meg fognak tenni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik