Foci

Griezmann bejelentette, hol folytatja a következő szezonban

Antoine Griezmann, az Atlético Madrid labdarúgócsapatának francia válogatott játékosa hosszas huzavona után csütörtök estére ígérte, hogy elmondja, mit is tervez a jövőben. A 27 éves támadót ugyan még szerződés köti a madridi csapathoz, de több másik együttessel is hírbe hozták, egy ideje a Barcelona volt legkitartóbb kérője.

Griezmann a jelek szerint tudja, hogyan húzza az emberek agyát, kedden sajtótájékoztatót tartott, amin nem mondott semmit, csütörtökön pedig egy movistaros videóban mondta el, hogy majd este jön a nagy bejelentés. És tényleg jött, méghozzá az, hogy

marad az Atlético Madridban.

Tett mindezt úgy, mint ahogyan anno napjainak legjobb kosárlabdázója, LeBron James a The Decision során, vagyis egy 45 perces műsorban. Az amerikai kosaras akkor Clevelandből Miamiba ment (és nyert ott két bajnoki gyűrűt, majd visszatért a Cavshez és ott bajnok lett), Griezmann meg maradt.

A franciát 2014-ben, a Real Sociedadtól igazolta le az Atlético, azóta már BL-döntőben is járt a csapattal, a legnagyobb sikere pedig az idei Európa Liga-győzelem. A szezonban 29 gólt szerzett. Azt követően, hogy a kérésre a klub leigazolta Thomas Lemart, már sejteni lehetett, hogy nem megy sehova.

A 2016-ban Eb-döntős francia válogatott a C csoportban szerepel a világbajnokságon, szombaton lesz az első meccsük, Ausztrália lesz az ellenfél. Peru és Dánia szerepel még ebben a négyesben.

Nyitókép: Aurelien Meunier/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik