Foci

Francia válogatott játékos igazol Madridba

Kedden este az Atlético Madrid és az AS Monaco labdarúgócsapatai bejelentették, hogy a két klub előzetes megállapodást kötött Thomas Lemar kapcsán. A 22 éves, támadó középpályásként és mindkét szélen bevethető, francia válogatott labdarúgó átigazolásának részletein még dolgoznak a felek.

Ez a bejelentés duplán sokat érhet az Atléticónak. Több lap is azt írta, hogy Antoine Griezmann aktívan részt vett abban, hogy a spanyolok megszerezzék a játékost és alig várja már, hogy vele játszhasson.

A támadónak ugyan 2022-ig szerződése van a madridiakkal, de már jó ideje arról hallani, hogy el fog igazolni, a többi közt a Manchester Unitedet, újabban pedig a Barcelonát emlegették vele kapcsolatban. Eredetileg erre a hétre ígérte a válaszát, kedden sajtótájékoztatót is tartott, de azon aztán nem beszélt a jövőjéről. Lemar érkezésével egyre biztosabbnak tűnik, hogy marad.

Thomas Lemar a Caennél nevelkedett, ott is lett felnőttjátékos, majd 2015-ben leigazolta őt a Monaco. 124 mérkőzésen 22 gólja és számtalan gólpassza volt, a Ligue 1-szezonban nyolc asszisztot osztott ki.

Griezmann és Lemar is tagja a világbajnokságra készülő francia válogatottnak. A gall csapat az ausztrálokkal, a peruiakkal és a dánokkal szerepel egy csoportban a vébén. Szombaton játsszák majd az első mérkőzésüket.

Nyitókép: Aurelien Meunier/Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik