Élő Foci

Gulácsinak köszönhetjük, hogy nem törölték fel a padlót a válogatottal

A magyar labdarúgó-válogatott belga szövetségi kapitánya, Georges Leekens két vereséggel debütált. Először Kazahsztán alázta meg a válogatottat, utána a skótok ellen már egy kicsivel jobban ment, ám ellenük még gólt sem sikerült szerezni.

Ezzel az előjellel, arra a két mérkőzésre igen rápihenve utazott a csapat Bresztbe, ahol a fehéroroszokkal játszott egy felkészülési meccset.

Még soha nem győztük le őket, viszont a világranglistán legalább előrébb állunk (49. a 79.-kel szemben) – igaz, Kazahsztán még Andorra mögött volt, amikor ők is legyőzték a magyar csapatot a Groupama Arénában.

Azzal próbálkozik a válogatott, ami még sose sikerült neki
Négy mérkőzést játszott eddig a magyar labdarúgó-válogatott Fehéroroszország és Ausztrália ellen, de nyerni még nem tudtunk.

A kapitány nem finomkodott a meccs előtti sajtótájékoztatón, és keményen kiosztotta a játékosokra túl nagy nyomást helyező médiát és a szurkolókat is.

Ha a játékosokon nyomás van, az azt jelenti, hogy nem bíznak magukban. (…) Persze minden meccsen fontos a győzelem, de két tesztmeccs előtt vagyunk, ezeken kell új játékosokat kipróbálni, és kísérletezni, hogy a szeptemberben rajtoló Nemzetek Ligájára megtaláljuk a legjobb összeállítást. (…) A fehéroroszok előbb döntetlent játszottak az Európa-bajnoki ezüstérmes franciákkal, majd csupán 2-1-re kaptak ki tőlük. Az ausztrálok három napja 4-0-ra verték a cseheket. Most féljünk tőlük? Nem! Nyilván a játékosok is kritikusak önmagukkal szemben, de a szurkolók és a sajtó is néha túl nagy nyomást helyez rájuk, holott majd a tétmeccsek lesznek fontosak

jelentette ki a 69 éves szakember.

Ezek után a magyar csapatnak momentuma nem volt a mérkőzésen. A 90 percből kilencvenet irányított a fehérorosz válogatott: elöl súlytalanok, lassúak, gyengék voltunk, hátul a két szélsőt úgy és akkor kerülték meg, ahogy és amikor úgy gondolták.

A magyar csapat és Leekens hatalmas szerencséjére a Bundesliga egyik legjobb kapusa, Gulácsi Péter védett, mert nélküle ez a mérkőzés egy nagyon csúnya kiütéssel is zárulhatott volna.

Egyetlen említésre méltó megmozdulásunk volt Gulácsi parádéin kívül, Varga Roland gyönyörűen bólintott a kapuba a 28. percben. De ennyi, semmi több.

Pozitívum? Maximum annyi, hogy Georges Leekens nem háromból három vereséggel áll. Folytatás szombaton, Budapesten, Ausztrália ellen.

Eredmény, felkészülési mérkőzés:

Fehéroroszország-Magyarország 1-1 (1-1)
2018.06.06., Breszt, Fehéroroszország. 19.00 (tv: M4)
j.v.: Szergej Lapocskin (orosz)
Magyarország: Gulácsi – Lovrencsics G., Kádár, Vinícius, Szabó J. – Nagy Ádám (Vadócz, 46.), Elek (Pátkai, 70.) – Varga R., Kleinheisler (Varga J., 77.), Dzsudzsák (Sallai, 65.) – Szalai (Böde, 65.)
Fehéroroszország: Gorbunov – Sitov, Poljakov, Szivakov, Vologyko – Dragun, Kiszljak – Szavickij, Majevszkij, Sztaszevics – Szaroka
Gól: Varga R. (28.), ill. Szaroka (26.)
Sárga: Varga J. (88.), Pátkai (88.)

Kiemelt kép: MTI

Gulácsinak köszönhetjük, hogy nem törölték fel a padlót a magyar válogatottal

A magyar labdarúgó-válogatott 1-1-es döntetlent játszott Fehéroroszországban, Bresztben. Az eredmény csalóka: az első perctől lefociztak minket, végig uralták a hazaiak a meccset, mondhatni momentuma nem volt 90 percig Georges Leekens csapatának. Több ziccert hibáztak a fehéroroszok, de még többet védett Gulácsi Péter, az RB Leipzig kapusa. Kijelenthetjük, ha ő nincs, nagyon csúnyán elbánnak az elöl lassú és veszélytelen magyarokkal. Az egyetlen értékelhető megmozdulásunk Varga Rolandhoz köthető, aki a 28. percben szép gólt fejelt két perccel a hazaiak vezető találata után.

88. perc

Volt egy kis kakaskodás, Pátkai és Varga József is sárga lapot kapott.

80. perc

10 perc van hátra, a sok cserének köszönhetően legalább azt elértük, hogy nem cicáznak a hazaiak Gulácsi orra előtt.

Csere

Varga József jön, Kleinheisler Laci megy.

Csere

Pátkai Máté érkezik Elek Ákos helyett.

70. perc

Ha valaki nem látja a meccset, annyit elég tudnia: ha nincs Gulácsi Péter, kiütnek minket Bresztben.

60.perc

Gulácsi Péternek kellett óriásit nyújtózkodni, egyre közelebb a fehérorosz csapat a gólhoz. Nem lesz ez így jó.

55. perc

Majdnem öngólt lőttünk, több szöglete is volt a hazai csapatnak, de ami a legrosszabb: a hazaiak valósággal cicáznak Gulácsitól 10 méterre. Óriási szerencsénk van, hogy még 1-1 az állás.

50. perc

Nem változott eddig a játék képe, támadnak a hazaiak, többet van náluk a labda.

46. perc

Fehéroroszország kezdte a második játékrészt.

Csere

A magyar válogatottnál egy csere történt: Vadócz Krisztián érkezik Nagy Ádám helyére.

Félidő!

A magyar válogatottnak összesen egy emlékezetes megmozdulása volt, abból Varga Roland gólt fejelt. A fehéroroszok jobban játszanak, többször veszélyeztetnek. Több komoly helyzetet hagytak ki a hazaiak, így a sima fehérorosz vezetés sem lenne irreális. A második félidőben ennél sokkal több kell, ha győzni szeretnénk.

35. perc

Felélénkült a meccs, mindkét csapatnak akadtak helyzetei. Az állás 1-1.

26. perc, vezetnek a fehéroroszok

Az elmúlt percekben beszorultunk a kapunk elé, egy szöglet után a lepattanót Szaroka váltja gólra. Mondanunk sem kell, érett.

20. perc

Sajnos azt kell mondanunk, hogy a fehéroroszok jobban játszanak. Sokkat többször jutnak el a tizenhatosunkig, több korrekt passzuk van előre, szépen építik a támadásaikat, jól kerülgetik a szélső hátvédjeinket.

15. perc

Nincs gól, viszont elég sokszor indulnak meg veszélyesen a hazaiak, jobban kellene zárni a széleket.

11. perc

Az ellentámadásból megvan az első magyar lövés: Kleinheisler László jó 30 méterről kínálta meg, de ki sem pattant a labda Gorbunov öléből. Jó kis löket volt, na.

10. perc

Nagyon közel járt Fehéroroszország a vezetéshez. A tizenhatoson belül varázsolt Szavickij, és csak néhány centivel kerülte el a lövése a kaput. Nagyon közel volt, csúnyán becsapták a magyar védőket.

5. perc

Még csak ízlelgetik egymást a csapatok, szépen-lassan megy a játék a középpályán, helyzetekig nem jutnak viszont. Hogy milyen a hangulat? Egy kicsit olyan, mintha zárkapus meccset nézne az ember, csak néha hallani szurkolót.

Kezdünk!

A magyar csapat kezdte a mérkőzést, rögtön el is jutottunk az ellenfél kapujához, ám Szalai Ádám nem tudott kapura fordulni. Jó kezdés mindenesetre.

Olvasói sztorik